Milovníci čokolády všeho druhu, zbystřete! Warneři se pochlubili novým oficiálním trailerem na Wonku, dobrodružnou rodinnou komedii, ve které se Timothée Chalamet ujal role nejlepšího výrobce čokolády na světě. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už nějakou dobu víme, příběh by se měl odehrávat ještě v době, kdy mladý Willy Wonka žádnou obrovitánskou továrnu na čokoládu neměl, ale svými sladkými výrobky už ohromoval kde koho. Ne všichni jsou ale z jeho práce nadšení, už vůbec se to například nelíbí nabubřelým zbohatlíkům, kteří se pokusí Wonku zastavit. Mladý výrobce se mezitím seznamuje s jedním z Umpa-lumpů (Hugh Grant). A samozřejmě se od něho dočkáme i menšího pěveckého čísla, aby svému lidu nedělal ostudu. 

Snímek bude opět vycházet z knižní předlohy Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. I nejnovější upoutávka dokazuje, že nás se vší pravděpodobností čeká milé a příjemné dobrodružství pro celou rodinu, které zdobí zejména sympatické obsazení.

Opět to celé svým stylem připomíná Fantastická zvířata, u čehož se hodí připomenout, že k filmu se upsal i David Heyman, který dohlížel na výrobu všech filmových potterovských adaptací. Samotný příběh by nám každopádně měl prozradit i to, co všechno vlastně Wonku přinutilo vydat se na cestu geniálního výrobce čokolády, stejně tak se můžeme těšit i na nahlédnutí do jeho osobního života. 

O režii filmu se postaral Paul King, který je zodpovědný za vznik rodinné komedie Paddington (2014) a jejího následného pokračování (2017). Taktéž byl jedním ze dvou režisérů, kteří natočili výborný, ale u nás bohužel ne příliš známý britský seriál Mighty Boosh (2004). Scénář k Wonkovi si kromě Kinga vzali na starost Simon Rich a Simon Farnaby.

Dále se ve snímku objeví herci jako Olivia Colman, Rakhee Thakrar, Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Rowan Atkinson, Sally Hawkins, Jim Carter, Matt Lucas, Simon Farnaby, Mathew Baynton, Natasha Rothwell a Tom Davis.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 14. 12. 2023.