Americká autorka Cinda Williams Chima (Síla ohně, Síla stínů) přišla před 4 lety s fantasy sérií Sedmiříší v troskách, která se věnuje osudům mladých bojovníků ze stejnojmenného světa. Během několika dní vyjde třetí díl z této série s názvem Síla bouře, který by měl propletené dějové linie spojit v jednu. Knihu přeložila do českého jazyka Zuzana Halamíčková. Pro slovenské fanoušky nejsou bohužel přeložené ani předešlé díly.

Jak již bylo řečeno v úvodu, příběh se odehrává v Sedmiříší. Hlavní postavou je námořník Evan Strangward, který má magickou schopnost ovládat počasí, vlny a vítr. Po Evanově krku jde zákeřná císařovna Celestina, která chce za pomoci své krvelačné armády ovládnout celé Sedmiříší. Evan se tedy musí vydat do království Fellsu, aby zde varoval královnu Šedých vlčic před invazí a zároveň ji přesvědčil k boji proti císařovně. Královnina dcera, princezna Alyssa, je mezitím proti své vůli odvážena na palubě císařovniny lodi na východ. "Alyssa je možná poslední naděje, jak císařovnu porazit přímo zevnitř její přísně střežené bašty."

Sílu bouře vydává v českém jazyce odnož nakladatelství Slovart se jménem #booklab. Kniha by měla vyjít 23. března/marca tohoto roku. Předešlé knihy mají v průměru hodnocení 80 %, myslíme si tedy, že pokud jste nečetli předešlé díly, měli byste to napravit.