Krátce po začátku měsíce padla poslední klapka ke čtvrtému dílu Mizerů, který nakonec ponese název Mizerové: Na život a na smrt. A nyní máme na světě nikoliv teaser, ale rovnou plnohodnotný oficiální trailer, v němž se na scénu vrací staří známí braši Will Smith jako Mike Lowrey a Martin Lawrence jako Marcus Burnett. Na upoutávku se můžete podívat výše.

S trailerem zde máme také další detaily o hlavní dějové lince. Když zesnulého kapitána Conrada Howarda (Joe Pantoliano), který byl zabit v předchozím díle, veřejně obviní z korupce členové zločinecké struktury, bude na Mikeovi a Marcusovi, aby dokázali, že na jejich starého známého byla ušita bouda. 

Howard po sobě ale zanechal video, skrze které Mike a Marcus odhalí, že kapitán se svou smrtí počítal. Oběma tak následně nechá pokyny, aby mohli jeho jméno se vším všudy očistit. Skutečný problém však nastane ve chvíli, kdy oba mizerové zjistí, že kdosi ušil boudu i na ně. Rázem tak jsou oběma hrdinům v patách policejní síly, mezi které zřejmě patří jak zbraňová expertka Kelly (Vanessa Hudgens), tak i její parťák Dorn (Alexander Ludwig).

Dále se vrací i Armando Aretas Lowrey (Jacob Scipio), Mikeův syn a jeden z hlavních záporáků předešlého dílu, který se zřejmě pro naši dvojici stane nečekaným spojencem. Podaří se oběma hrdinům z této lapálie vylízat?

Ať už to dopadne jakkoliv, jednoznačně můžeme očekávat další akční nálož, která bude silně opepřená humorem a vtipnými interakcemi mezi oběma protagonisty. 

O režii čtvrtého dílu se postaralo duo Adil El Arbi a Bilall Fallah, které zrežírovalo i třetí díl Mizerové navždy (2020). Scénář si vzal pod palec Chris Bremmer (Muž z Toronta).

Dále se ve filmu dočkáme herců jako Rhea Seehorn, Ioan Gruffudd, Melanie Liburd, John Salley a DJ Khaled.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 6. 2024.