V rámci letošní Disneyho akce D23 Expo jsme se dozvěděli, že Pixar nám nadělí animované série Dream Productions a Win or Lose. Slavná firma nyní na oba dva tituly láká v minutové upoutávce, kterou si můžete pustit výše.

Jak už nějaký čas víme, Dream Productions bude seriálový spin-off veleúspěšného animáku V hlavě, jehož pokračování je již komerčně nejúspěšnějším animovaným titulem historie. Příběh, který by se podle všeho měl odehrávat mezi událostmi prvního a druhého dílu, nás zavede do části Rileyiny mysli, kde se na způsob filmové produkce vyrábějí sny. A to vždy včas a v rámci stanoveného rozpočtu.

Uznávaná režisérka Paula Persimmon (Paula Pell) však bude čelit své vlastní noční můře. Bude se muset spojit s Xenim (Richard Ayoade), samolibým režisérem denního snění, který to chce dotáhnout do ligy vyrábění snů během noci. Společně tak budou muset vytvořit sen, ze kterého se stane hit. Série nakonec vyjde už letos, přesněji 11. 12. 2024 na Disney+. 

Příští rok pak na streamovací službu dorazí série Win or Lose. Ta se zas zaměří na středoškolský softballový tým jménem Okurky (Pickles), který se s trenérem Danem (Will Forte) připravuje na mistrovství. Všechny epizody se zaměří na stejnou událost, každá z nich ji ale představí vždy z jiného pohledu. Kromě samotných hráčů se například dočkáme i perspektivy rodičů a rozhodčích.

Showrunery, režiséry a scenáristy se stali Michael Yatesa a Carrie Hobson, která se podílela na tvorbě pixarovek jako Toy Story 4: Příběh hraček (2019) a Elemental (2023).

Na Disney+ od 19. 2. 2025. Níže si ještě můžete pustit krátkou upoutávku, která vyšla v rámci D23 Expo.