Grimlock, jeden z nejničivějších a nejstrašlivějších Transformerů se schopností přeměnit se na Tyrannosaura rexe, se již koncem tohoto léta dočká vlastní komiksové minisérie. Na vydání v anglicky mluvících zemích pracuje známý komiksový vydavatel IDW Publishing.

Přečtěte si také: Transformeri mieria do praveku v závere trilógie War for Cybertron

Transformers: King Grimlock, jak se tato pětidílná minisérie jmenuje, tvoří americký scénárista Steve Orlando, který se během své kariéry podílel na velkém množství komiksů z dílen DC Comics, z nichž nejvíce vyčnívají ty pro sérii Wonder Woman. O divokou a špinavou kresbu, kterou si můžete prohlédnout v galerii našeho článku, se postarali ilustrátor Agustin Padilla (Suicide Squad) a kolorista Jeremy Colwell (Brain Boy).

Od minisérie King Grimlock nečekejte žádné moderní sci-fi zasazení, které můžete znát například ze seriálu Válka o Cybertron, ale magický svět plný příšer a mýtických sil. Příběh se bude odehrávat na divokém území, kde vládne vždy ten nejsilnější s ostrou ocelí. Hlavní hrdina Grimlock objeví novou příležitost, jak všem okolo dokázat, že on je ten nejsilnější ze všech. Grimlockovi a lidskému barbaru Arkovi však brzy dojde, že hrubá síla není vždycky všechno.

Nejen o podivném fantaskním zasazení se pro magazín SYFY WIRE rozpovídal scénárista Steve Orlando: „Stejně jako to má většina lidí narozených v osmdesátkách, vždycky jsem miloval Grimlocka a Optimuse Primea. Původní tým, to je prostě moje. Takže pracovat konečně s vesmírem Transformers je pro mě strašně vzrušující. A zvláště na příběhu, o kterém jsem si myslel, že nikdy nevznikne. Vymyslel jsem tedy šílený nápad, o kterém jsem sice věděl, že bude bavit mě a nejspíš i fanoušky, ale bál jsem se, že bude až moc šílený. Zasadit postavu ze série Transformers do světa fantazie, to se v minulosti stalo jen v jedné epizodě původního animovaného seriálu.“

První číslo neobvyklé pětidílné minisérie Transformers: King Grimlock se v anglicky mluvících zemích objeví již 4. srpna/augusta 2021. K dostání samozřejmě bude ve více variantách obálek od různých komiksových ilustrátorů.

V neposlední řadě je potřeba zmínit, že King Grimlock není jediný letní event, kterého se fanoušci komiksových Transformerů letos dočkají. Během stejného měsíce začne IDW vydávat i minisérii Transformers: Shattered Glass, jež se zaměří na konflikty v paralelních dimenzích.