Možná se tomu někteří ještě zdráhají uvěřit, ale filmovou adaptaci skutečně dostane i Minecraft A jak už nějaký čas víme, v chystaném snímku, který byl původně oznámen už v roce 2014, se mají objevit hvězdy jako Jason Momoa (Aquaman), Danielle Brooks (Peacemaker) a Emma Myers (Wednesday). A nyní se k projektu zapojila další známá tvář.

Server Deadline informoval o tom, že ve filmovém Minecraftu se objeví i Jack Black. Zahrát by si měl přímo Steva, zřejmě nejvíce ikonickou postavičku, za kterou lze hrát. Black se už na roli vzorně připravuje, však se stačí podívat na fotku níže. Herec každopádně ve světě videoher není žádným nováčkem, třeba na YouTubu vlastní kanál JablinskiGames, na kterém hrál známé herní tituly jako Red Dead Redemption, DOOM Eternal a i Minecraft. 

Black také propůjčil hlas Bowserovi ve veleúspěšném animáku Super Mario Bros. ve filmu z minulého roku, který se zároveň stal komerčně nejúspěšnější filmovou adaptací videohry historie. Zapojil se také do chystaného Borderlands filmu, kde zas ztvárnil robůtka Claptrapa.

Natáčení Minecraftu mělo začít minulý rok v létě na Novém Zélandu, ale patrně kvůli stávkám herců a scenáristů se start produkce přesunul na rok 2024.

O hlavním ději toho stále moc nevíme. Pořád by ale zřejmě mělo platit, že se film zaměří na jakousi mladou dívku a její skupinu dobrodruhů, kterou čeká přetěžký úkol. Zachránit celou krychlovitou dimenzi Overworld, kterou ohrožuje strašlivý černý drak Ender Dragon. Pokud bychom si měli tipnout, tak onu mladou dívku si zřejmě zahraje výše zmíněná Emma Myers, která se proslavila díky úspěšnému seriálu Wednesday (2022). 

Celý snímek tak bude vycházet z veleúspěšné budovatelské open-world hry od švédského studia Mojang Studios, která patří mezi komerčně nejúspěšnější videoherní tituly všech dob.

O režii se postará Jared Hess, který už s Blackem natočil komedii Boží zápasník (2006). Mezi jeho další tituly patří například Napoleon Dynamit (2004) a Zilionáři (2016).

V našich kinech by se filmový Minecraft měl objevit 3. 4. 2025.