Slavná malajská herečka Michelle Yeoh už sice v Hollywoodu působí několik desetiletí, však se třeba jedná o bývalou bond girl z titulu Zítřek nikdy neumírá (1997), nicméně zlatá éra v její kariéře začala relativně nedávno. Loni vyhrála svého prvního Oscara a Zlatý glób za účinkování ve snímku Všechno, všude, najednou (2022), díky čemuž se z ní stala obzvlášť žádaná herečka.

Yeoh se každopádně objeví i ve filmové sérii Avatar od Jamese Camerona, který na nedávné Disneyho akci D23 Expo mluvil o nadcházejícím třetím díle s podtitulem Fire and Ash. Zprvu to vypadalo, že její postava bude představena už ve „trojce“, nicméně sám Cameron v nedávném rozhovoru pro server Entertainment Weekly odhalil, že herečka se objeví až ve čtvrtém a pátém dílu. 

Podle informací z roku 2019 to vypadá, že herečka si zahraje doktorku Karinu Mogue, ovšem jaká bude přesně její úloha v příštích filmových kapitolách, zůstává tajemstvím. Cameron však uvedl, že se bude každopádně jednat o „zajímavou a zábavnou postavu.“

Mnozí se domnívali, že Yeoh bude součástí už třetího dílu poté, co producent Jon Landau na svém Instagramu před více než třemi roky sdílel fotku s herečkou a Cameronem, sám navíc v popisku napsal, že se jednalo o natáčení Avatara 3.

Každopádně připomeneme, že třetí díl by nám měl představit nový Na'vi kmen z vulkanických oblastí planety Pandora, jenž zas bude mít vazbu na element ohně. Vést by ho měla náčelnice Varag, kterou si zahraje Oona Chaplin (Hra o trůny). Je také možné, že půjde o primární záporáky filmu, ale to ještě uvidíme. 

Do třetího dílu se dále vrátí herci jako Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Sigourney Weaver, Kate Winslet, Cliff Curtis, Britain Dalton, Jack Champion, Trinity Jo-Li Bliss, Bailey Bass, Joel David Moore, Edie Falco a Dileep Rao. Kromě Yeoh a Chaplin bude dalším nováčkem také dalším nováčkem David Thewlis (Harry Potter a vězeň z Azkabanu).

Avatar 3 vyjde 18. 12. 2025, Avatar 4 zas 20. 12. 2029 a Avatar 5 až 18. 12. 2031