Fantaskní část nakladatelství Epocha oznámila další knihu pro letošní rok. Jedná se o velmi očekáváné volné pokračování fantasy románu Píseň oceli, se kterým v roce 2019 přišla velmi talentovaná česká autorka Michaela Merglová (Prokletá věž). Ta v Písni oceli přinesla výtečný příběh odehrávající se v klasickém fantasy světě plném démonů, draků, bardů a drakobijců.

Píseň severu, jak se tato očekávaná kniha ze světa Písně oceli jmenuje, nás zavede do Dussu, kde začalo přituhovat. A to nejen z důvodu přicházející zimy, přívalů sněhu a nepříjemného mrazu. V té odporné a nepropustné vánici se skrývá smrt a nejspíš i něco mnohem horšího. „V zasněžených horách se ztrácí bojovníci a něco temného vraždí v ulicích.“ Čtenáři se vžijí do rolí ostříleného válečníka Cuchenana a jeho společníka barda Minangara, kteří musí opět spojit své síly, aby se vypořádali s nepříjemnou temnotou, jež se jich doposud ani nedotkla.

Přečtěte si také: Banda zlodějů musí podstoupit velice riskantní akci ve fantasy románu Prokletá věž

Už podle nastínění příběhu můžete zpozorovat, že v onom volném pokračování skvělého románu Píseň oceli můžeme očekávat spoustu dobrodružství, akce, vášně, ale také humoru, který českým fantaskním autorům není cizí. Navíc na čtenáře bude čekat obrovská dávka těchto prvků, protože kniha bude opět dosahovat rozsahu okolo 600 stran.

Pokud máte rádi klasické fantasy, nebo alespoň holdujete české fantaskní škole, Píseň severu a vlastně i první román z toho světa s názvem Píseň oceli jsou střiženy přímo pro vás. Kniha by měla být k dostání někdy v dubnu/apríli roku 2021. Nejspíše se bude jednat o konec tohoto měsíce.