Rusko-kazašský režisér Timur Bekmambetov, který nám nadělil známé tituly jako Wanted (2008) a Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012), si už brousí zuby na další film americké produkce. Jelikož před pár lety odsoudil agresi Putinova režimu vůči Ukrajině, ruské filmy zřejmě nějaký čas točit nebude. V budoucnu se každopádně můžeme těšit na jeho nový celovečerák, kterým bude velkolepá sci-fi jménem Mercy (Milost).

Server Deadline hlásí, že práva na film získal Amazon, respektive studio Amazon MGM Studios, jehož generální ředitelka Jennifer Salke po přečtení scénáře rozhodla, že film místo služby Prime Video zamíří rovnou do kin. 

Na palubě už také máme hlavní hvězdu. Tou se stane sympaťák Chris Pratt (Strážci Galaxie), jehož protagonista má být detektiv z blízké budoucnosti, který byl obviněn z násilné vraždy. Pokud rychle nenajde způsob, jak očistit své jméno, tak ho čeká smrt. Příběh by se měl navíc odehrávat ve světě, ve kterém četnost udělování trestu smrti prudce narostla.

Bekmambetov taktéž dodává, že děj bude mimo jiné pojednávat o tom, jak umělá inteligence ovlivní naši budoucnost. O scénář se má postarat Marco van Belle, který natočil poměrně bídně hodnocenou fantasy Arthur & Merlin (2015).

Nebude to poprvé, co spolu Chris Pratt a Bekmambetov pracují. Herec se již objevil ve výše zmíněném akčňáku Wanted, kde si zahrál Barryho, ,,nejlepšího kámoše“ hlavního hrdiny Wesleyho (James McAvoy).

Natáčet by se mělo začít letos na jaře, tudíž premiéry bychom se mohli dočkat někdy v roce 2025.