Už nějaký čas víme, že společnost Amazon MGM Studios pro nás připravuje velkolepý sci-fi titul jménem Mercy (Milost), ve kterém v hlavních rolích uvidíme Chrise Pratta (Strážci Galaxie) a Rebeccu Ferguson (Duna: Část druhá). Konečně bylo také odhaleno oficiální datum premiéry, které spadá na 15. 8. 2025, přičemž první klapka by měla padnout už brzy.

Server Deadline také nedávno oznámil, že ke snímku se připojila další herečka, kterou se stane Kali Reis. Znát ji můžeme především z poslední řady Temného případu (2014) s názvem Noční krajina, kde si zahrála policistku Evangeline Navarro. Ve filmovém světě zas působila v titulech Tvrdá rána (2021) a Asphalt City (2023). Mimo jiné se také jedná o profesionální boxerku a bývalou světovou šampionku. 

Koho přesně si ale v chystaném titulu zahraje, není známo. Bližší informace se snad dozvíme až po skončení hlavní části produkce. Příběh filmu by nás každopádně měl zavést do blízké budoucnosti, ve které četnost udělování trestu smrti prudce narostla. Hlavním hrdinou se stává detektiv (Pratt), který byl obviněn z násilné vraždy. Pokud rychle nenajde způsob, jak očistit své jméno a prokázat svou nevinu, tak na něj čeká jistá smrt.

O režii filmu se postará rusko-kazašský režisér Timur Bekmambetov (Wanted), podle kterého se snímek mimo jiné zaměří na to, jak naši budoucnost ovlivní umělá inteligence. 

Dále by si ve filmu měla zahrát také britská herečka Annabelle Wallis, hvězda ze seriálů jako Tudorovci (2007) a Gangy z Birminghamu (2013).

O scénář se postaral Marco van Belle, který stojí za fantasy Arthur & Merlin (2015).

Mezi další hollywoodské tituly Timura Bekmambetova dále patří například Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) a Ben Hur (2016).