Před více než třemi měsíci přišel známý insider Jeff Sneider se zvěstmi o tom, že marvelovka Avengers: The Kang Dynasty ztratila svého scenáristu, kterým se měl stát Jeff Loveness (Ant-Man a Wasp: Quantumania). A jak už dlouho víme, na snímek následně navážou další Avengers, kteří tentokrát ponesou podtitul Secret Wars. U těch se měl zas otěží hlavního scenáristy chopit Michael Waldron (Loki), ale nyní se zdá, že i on už je z kola ven.

Spolehlivý insider MyTimeToShineHello, který už má na kontě hned několik naplněných predikcí ohledně marvelovských titulů, uvedl, že Waldron už k Secret Wars upsaný není. Insiderský kolega KC Walsh podle všeho zaslechl něco podobného. Potvrzení od Disneyho či Marvelu však zatím nemáme, tudíž ještě není nic stoprocentní. Jelikož jsou ale od nás oba dva Avengers tituly stále ještě poměrně dost vzdálené, čekání na skutečné odpovědi se může ještě pěkně protáhnout. 

Podle obou dvou insiderů se také zdá, že Loveness byl z výroby snímku The Kang Dynasty skutečně odstraněn. Pokud je to pravda, tak se můžeme jen dohadovat o tom, kvůli čemu to mohlo být. Loveness je autorem scénáře k MCU snímku Ant-Man a Wasp: Quantumania, který však především z komerčního hlediska dopadl bídně. A jelikož ani recenze rozhodně nebyly kdovíjak ohromující, Disney možná bude chtít mít na palubě takto velkého snímku někoho „schopnějšího“. Je ale také možné, že Loveness odešel z projektu sám.

Waldron je zas tvůrcem seriálu Loki (2021) a scenáristou titulu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022), který sice také neměl zrovna nejúžasnější recenze, ale oproti třetímu Ant-Manovi si vedl podstatně lépe. S jeho 955 miliony v box officu se z něho také stala komerčně nejúspěšnější marvelovka roku 2022. Proč by tedy ze Secret Wars odpadl? To je bohužel zatím ve hvězdách. 

V obou dvou zmíněných Avengers filmech by se každopádně měl stát primárním záporákem Kang Dobyvatel, kterého má ztvárnit problematický Jonathan Majors. Tedy možná. Třeba se ještě Disney rozhodne herce kvůli jeho kauze nahradit někým jiným.

Letos v březnu navíc Loveness prozradil, že v The Kang Dynasty se dočkáme celé řady různých marvelovských hrdinů, přičemž každý z nich bude mít příležitost zazářit. Zároveň by ale měli fanoušci počítat s tím, že mnoho z nich během událostí filmu zemře.

Avengers: The Kang Dynasty budou v kinech premiérovat 30. 4. 2026, Avengers: Secret Wars zas až 6. 5. 2027.