Ze všech nadcházejících MCU projektů se nejvíce lepí smůla na paty patrně Bladeovi, který nejenže před měsícem ztratil svého režiséra Bassama Tariqa, ale jeho scénář byl patrně jeden velký bordel, přičemž se musí údajně zcela přepsat. V rámci toho všeho také nedávno vyšlo najevo, že filmu se nakonec nedočkáme na konci podzimu příštího roku, ale až na podzim roku 2024.

Pro změnu tu ale máme nějaké (snad) dobré zprávy. Zdá se totiž, že Marvel za Tariqa možná konečně našel náhradu. Podle důvěryhodných zdrojů od The Cosmic Circus to vypadá, že novým režisérem by se měl stát filmař Elegance Bratton, ovšem musíme dodat, že jde zatím pouze o zvěsti, tudíž nic ještě není oficiální. 

Elegance Bratton v našich končinách příliš známý není. Má za sebou krátkometrážní filmy jako Walk for Me a Buck, plus i dokument Pier Kids, který zabodoval na předávání cen Independent Spirit Awards nezávislým filmařům. Brzy si ale budeme moci udělat dobrou představu o jeho filmařském talentu skrze drama The Inspection od studia A24, které má vyjít do amerických kin příští měsíc. Níže se můžete podívat na oficiální trailer. Pokud jsou tedy ony zvěsti pravdivé, tak doufejme, že celý projekt padl do dobrých rukou.

Mnoho fanoušků projevilo přání, aby Bladea nakonec zrežíroval skladatel Michael Giacchino, který nám nedávno nadělil svůj režijní marvelovský debut Vlkodlak: Noční lovec. Ale i přestože se Giacchino považuje za velkého fanouška Bladea, možnost jeho zrežírovaní nakonec zamítl. 

Na údajném přepisování scénáře se má momentálně podílet scenárista Beau DeMayo, který nám v budoucnu představí také animované X-Meny skrze seriál X-Men 97.

V hlavní roli by se měl opět ukázat Mahershala Ali, který v minulosti celý proces výroby filmu údajně nazval „frustrujícím“. V samotném příběhu by se měla objevit i Fallon Grey (Milan Ray), Bladeova dcera, která by v budoucnu měla v MCU hrát velkou roli.

Oficiální premiéra je stanovená na 6. 9. 2024.