Není žádným tajemstvím, že to v posledních měsících ve filmovém DC pěkně vře. Zrušení premiéry Batgirl, zmaření návratu Henryho Cavilla do role Supermana a stopka pro třetí díl Wonder Woman patří mezi ty nejkontroverznější rozhodnutí, které mnohé fanoušky rozhodně nezanechalo chladnými. A kdo ví, jak nakonec bude celé univerzum vypadat, až James Gunn a Peter Safran, momentální šéfové DC Films, naplní své plány.

I přestože ale dohled nad filmy z dílny DC dostali na starost noví šéfové, fanoušci filmového Batmana z minulého roku, o kterého se postaral režisér Matt Reeves, si mohou oddychnout. I nadále totiž platí, že dvojky se zaručeně dočkáme, potvrdil to i sám režisér během rozhovoru pro Collider, přičemž zároveň prohlásil, že na filmu pracuje spolu s mladým scenáristou Mattsonem Tomlinem. Zatím ovšem neodhalil, zda natáčení započne ještě tento rok. 

Zdá se totiž, že Reeves a jeho tým jsou stále ještě v procesu psaní scénáře, tudíž samotný start hlavní části produkce bychom měli očekávat patrně až někdy v roce 2024. Reeves na konci léta minulého roku podepsal se společností Warner Bros. Discovery víceletou smlouvu o spolupráci, přičemž zároveň také dohlíží na výrobu dvou seriálových spin-offů, které budou z jeho Batmana vycházet. Celkově tak chce vytvořit zcela vlastní univerz, kterému začal říkat „The Batverse.“

Režisér taktéž minulý podzim uvedl, že s pokračováním nijak nespěchá, hlavně se chce ujistit, že budou moct divákům nadělit další úchvatnou podívanou, kterou si fanoušci netopýřího ochránce Gothamu užijí. 

Výše zmíněný Mattson Tomlin stojí například za sci-fi snímky jako Projekt Power, Malá rybka a Matka versus android. Podle informací, které minulý rok zveřejnil server Variety, se zdá, že snímku se v kinech dočkáme nejdříve v roce 2025, stále je ale poměrně dost možné, že to bude až později. Ale to ukáže čas.

Do hlavní role by se měl samozřejmě vrátit Robert Pattinson jako Batman, nicméně stejně tak bychom se měli těšit na návrat dalších známých tváří, například Colina Farrella jako prohnaného Penguina, o němž bude jeden z chystaných seriálových spin-offů.

Fanoušci se tudíž zatím nemusí bát, že by se rekonstrukce filmového DC nějakým výrazným negativním způsobem dotkla Batmanova pokračování.