Před Vánoci jsme se dočkali premiéry čtvrtého dílu slavné sci-fi série Matrix, který nese název Resurrections. Značka se tak po téměř dvaceti letech vrátila zpět na velké plátno, přičemž přivítala zpátky i herce Keanu Reevese a Carrie-Anne Moss, kteří se znovu ujali svých ikonických rolí Nea a Trinity. Pokud jste již film viděli, tak podle konce dozajista uznáte, že snímek si nechal alespoň trochu pootevřená vrata pro případné pokračování. Toho se ale v brzké době rozhodně nedočkáme. Producent James McTeigue v rozhovoru pro Collider prohlásil, že tvůrci, včetně režisérky Lany Wachowski, momentálně nemají v plánu pracovat na dalších dílech série. Vydavatelské studio Warner Bros. v minulosti prohlásilo, že je ochotné v sérii i nadále pokračovat, ale pouze za předpokladu, že se do toho bude chtít i režisérce. Zdá se ale, že k ničemu takovému prozatím nedojde. 

Film vyšel před Vánoci jak v kinech, tak i na HBO Max, ovšem rozhodně se nedá říct, že by snímek slavil úspěch. S rozpočtem 190 milionů dolarů zatím film vydělal jen něco málo přes 106 milionů, tudíž má dobře našlápnuto k tomu, aby se z něho stal jeden z propadáků minulého roku. Samotné reakce na film jsou hodně rozporuplné, někteří film považují za krásnou a poetickou love story, další zas za mizerný a neuspokojivý odvar předešlých dílů. Možná i samotné reakce od diváků a kritiků jsou důvodem, proč se tvůrci rozhodli se sérií prozatím nic nedělat. McTeigue však uznal, že zakončení filmu nechalo prostor pro potenciální sequely. Žádné zatím ale nejsou v plánu. A asi to tak pár let i zůstane. 

Matrix Resurrections je posledním filmem, kterého se týkala kontroverzní strategie studia Warner Bros., jež spočívala simultánním vydáním filmu jak v kinech, tak i na platformě HBO Max. Od letošního roku boudu opět upřednostňována kina, přičemž streamovací platforma si bude muset pár týdnů, případně i měsíců, počkat. Jakou má série budoucnost, je prozatím ve hvězdách. Ocenili byste další díly?