Netflix ještě letos uvede novou adaptaci jednoho z nejslavnějších příběhů zesnulého spisovatele Roalda Dahla, ve které se magie spojí s hudbou. Muzikál Matilda vypráví příběh mladé dívky, která se vzbouří proti dospělým, co rozhodují o jejím životě, přičemž zahájí malou revoluci v drsné internátní škole. Nadaná dívka navíc získá dar telekineze, která jí v její cestě nemálo pomůže v souboji proti zlým autoritám. Premiéra hudebního dobrodružství je naplánována na prázdniny.

Muzikál Matilda v režii Matthewa Warchuse a v úpravě Dennise Kellyho je netflixovskou prezentací muzikálu oceněného cenou Tony, který vypráví příběh jedné z nejoblíbenějších Dahlových postav. Knihomolka Matilda Wormwoodová (Alisha Weir) je neobyčejná dívka, která využívá svou představivost a tajné kouzelné schopnosti, aby pochopila svět dospělých kolem sebe. V Crunchem Hall, kde vládne protivná slečna Trunchbullová (Emma Thompson), využívá Matylda svých schopností a divokého ducha, aby se jí nebojácně postavila.

Fanoušci dětského románu a původního filmu z roku 1996 rychle rozpoznají některé ikonické momenty příběhu, jako je celá záležitost s čokoládovým dortem, některé působivé kousky s taháním za vlasy od mistryně ve střelbě slečny Trunchbullové a rychlý pohled na Matyldiny rodiče, kteří se více zajímají o televizi než o své dítě.

Spolu s trailerem Netflix představil také plakát k filmu Matilda the Musical, na němž je rozkošná titulní hrdinka zobrazena na pozadí vysokého stínu. Majitelkou stínu je bezpochyby slečna Trunchbullová a plakát dokonale ukazuje hrozbu, kterou ředitelka základní školy Crunchem Hall představuje, aniž by bylo třeba ukázat její tvář. Tato nemilosrdná pedagožka má velice neortodoxní metody výuky a věří, že děti by měly být trestány při sebemenším náznaku vzpoury.

Na nedávno zveřejněných snímcích si můžeme blíže prohlédnout Andreu Riseborough a Stephena Grahama v rolích nesnesitelných a slizkých pana a paní Wormwoodových, Matyldiných rodičů. V knize i filmu režiséra Dannyho Devita je pan Wormwood slizký prodejce ojetých aut, zatímco jeho manželka je zase nadšenkyní do Binga. Na snímcích vypadají Riseboroughová a Grahamová do posledního detailu stejně, když se ve svém křiklavém domě povalují na stejných křeslech a dělí se o bonboniéru. Proti nim stojí plachá a milá slečna Honeyová a usměvavá Matilda.

Přečtěte si také: Aurora: Netflix dal ruce pryč od apokalyptického thrilleru oscarové režisérky

V hereckém obsazení se dále objeví Sindhu Vee jako paní Phelpsová, Charlie Hodson-Prior jako milý Bruce Bogtrotter, Meesha Garbett jako Hortensia, Rei Yamauchi Fulker jako Matildina nejlepší kamarádka Lavender, Winter Jarrett Glasspool jako nešťastná Amanda Thripp, Andrei Shen jako Eric a Ashton Robertson jako Nigel.

Muzikál Matilda s původní hudbou a texty písní skladatele a herce Tima Minchina produkují Tim Bevan a Eric Fellner ze společnosti Working Title a Jon Finn a Luke Kelly z The Roald Dahl Story Company. Dle Netflixu by měl být film uveden ještě letos v prosinci. Konkrétní datum zatím nebylo oznámeno.