Stávka herců nám konečně skončila. Mnohé hollywoodské produkce tak mohou být opět obnoveny, přičemž herci nyní můžou své nadcházející tituly i propagovat. Díky tomu mají nyní různé velké filmové společnosti jasnější představu o tom, kolik času zabere výroba jejich chystaných projektů. Patří mezi ně samozřejmě i Disney s Marvelem, ovšem tito dva giganti se rozhodli, že některým svým titulům dají více času na přípravu. Došlo tak k odložení premiéry několika očekávaných titulů. Které přesně to jsou?

V první řadě tu máme Deadpoola 3, jehož natáčení výše zmíněná stávka na dlouhou dobu zastavila. Zde ale naštěstí onen odklad nebude nijak zvlášť brutální. Snímek měl vyjít 2. 5. 2024, premiéra byla nedávno přesunuta na 25. 7. 2024. Pokud je vám ono datum povědomé, pak je to možná proto, že právě v ten den měl jít do kin nový Kapitán Amerika.

Chystaný snímek Captain America: Nový svět měl do kin vejít právě 25. 7. 2024, nicméně Marvel se snímek rozhodl opět odložit. Zde už je ono přesunutí o něco výraznější, film bude nakonec premiérovat až 14. 2. 2025. Důvod znám není, snímek každopádně ještě není dotočený, přičemž práce v postprodukci také určitě nějaký čas zabere. Marvel tudíž možná opravdu nechce film uspěchat.

Opět se odkládá i potížista Blade, na kterého se v minulosti nalepoval jeden problém za druhým. Ten se měl v amerických kinech objevit 14. 2. 2025, u nás klasicky o den dříve, nicméně jelikož se zase přepisuje scénář, tudíž první klapka ještě ani neklapla, Marvel se premiéru rozhodl odložit na poslední čtvrtinu roku, přesněji na 6. 11. 2025.

A nakonec tu máme antihrdinskou týmovku Thunderbolts, která se také ještě ani nezačala natáčet. Zcela původně měl snímek dorazit příští rok v létě, pak byl ale odložen na 19. 12. 2024. Nyní má chystaný snímek nové datum uvedení, které spadá na 24. 7. 2025. 

Hodí se také uvést, že Disney se rozhodl odložit premiéru snímku Mufasa: Lví král, který má být prequelem jeho veleúspěšné „hrané“ předělávky Lvího krále (2019). Film měl původně premiérovat 4. 7. 2024, nakonec ale bude uveden až 19. 12. 2024.

Všechny tyto odklady by ale tvůrcům mohly dát dostatek času na to, aby své tituly neodflákli a pokusili se nám opravdu nadělit podívanou, která bude stát za to. Protože co si budeme podívat, zlaté časy Marvelu jsou už pryč. A je podstatě těžší přijít s nějakou komiksovou nadílkou, která by zabodovala jak u kritiků a diváků, tak i v kinech. 

Deadpool 3 ale vypadá vcelku nadějně, stejně tak i z Bladea, který má být mládeži nepřístupný, by se nakonec mohlo vylíhnout slušné pokoukáníčko, ale neradi bychom to zakřikli. U čtvrtého Kapitána Ameriky a Thunderbolts jsme už více skeptičtí, ale třeba onen darovaný čas navíc oběma titulům zásadně prospěje. Holt uvidíme.