Novodobé seriály od Marvelu nejsou kdovíjak úspěšné. A jelikož chce studio víc šetřit a míň svými seriálovými kusy zahlcovat trh, podepíše se to i na následných datech premiér. Do toho všeho tu navíc máme stávky herců a scenáristů, které znemožňují propagace ze strany seriálových hvězd.

Jak to tedy vypadá s marvelovskými sériemi nyní? Inu, podle serveru The Hollywood Reporter se zdá, že studio se rozhodlo trochu poupravit určitá data premiér. Tak se na to pojďme podívat. 

LOKI – 2. ŘADA

Zde by se nic měnit nemělo. Druhá řada zábavné série se sympatickým Tomem Hiddlestonem by měla dorazit 6. 10. 2023 podle plánu. První sezóna zůstává nejsledovanější sérií od Marvelu na Disney+, přičemž i trailer na řadu druhou měl dobrá čísla.

WHAT IF...? - 2. ŘADA

Druhé řady animovaného seriálu What If...? bychom se měli dočkat ještě letos. A to někdy kolem Vánoc. Přesné datum premiéry zatím není k dispozici, nicméně server uvádí, že v rámci času vydání nebude mít druhá řada sváteční styl. 

ECHO

A zde už dochází ke změně. Echo se zaměří na hrdinku Mayu Lopez (Alaqua Cox), která ovládá schopnost perfektního kopírování pohybů a bojového stylu svého protivníka, což z ní dělá skutečně úctyhodnou soupeřku.

Původně se zdálo, že se seriálu dočkáme 29. 11. 2023, premiéra byla ale odložena na leden 2024. I nadále platí, že seriál bude premiérovat se všemi epizodami naráz. 

X-MEN ’97

Animovaný seriál, který bude určitým duchovním nástupcem slavné kreslené série o mutantech z 90. let, jenž vysílal Fox.

Seriál měl premiérovat někdy během letošního podzimu, nyní se zdá, že se premiéra odkládá na začátek roku 2024. Podle všeho bychom se měli těšit na pořádnou retro podívanou, která vzdává hold zmíněnému devadesátkovému seriálu. Na druhé řadě se už pracuje. 

AGATHA: DARKHOLD DIARIES

Po úspěchu série WandaVision dostane vlastní seriál i Agatha Harkness, ten byl dříve známý pod tituly Agatha: House of Harkness a poté Agatha: Coven of Chaos.

Seriál dokončil natáčení ještě před začátkem výše zmíněných stávek, nakonec bychom se ho ale měli dočkat až v první polovině podzimu roku 2024. 

IRONHEART

Další seriál bude příběhem Riri Williams (Dominique Thorne), geniální vědkyně, kterou nám již představil MCU snímek Black Panther: Wakanda Forever (2022). Ten měl původně vyjít někdy během letošního podzimu, nicméně Marvel ho odstranil ze svého kalendáře premiér kompletně.

Není tak vůbec známo, kdy přesně se ho tudíž dočkáme. Podle serveru se ale zdá, že v tomto případě za odstranění mohou přímo stávky herců a scenáristů. 

A nakonec tu máme seriály Daredevil: Born Again a Wonder Man, v němž si hlavní roli zahraje Yahya Abdul-Mateen II (The Matrix Resurrections).

Produkce obou dvou seriálů byly kvůli stávkám pozastaveny, tudíž kdo ví, kdy přesně se jich vlastně nakonec dočkáme.