Seriál Mandalorian je se vší pravděpodobností ten nejoblíbenější a nejmilovanější hraný Star Wars projekt z éry Disney. A jak se zdá, maskovaný sympaťák v podání Pedro Pascala se za několik měsíců dočká také své vlastní komiksové verze. Marvel totiž nedávno oznámil, že připravuje osmidílnou minisérii, která zadaptuje události v první řady Mandaloriana. Tudíž žádné nové dobrodružství Manda a Baby Yody zatím nečekejte. Ale kdo ví. Pokud by byl někdy v budoucnu seriál zrušen, což zatím nehrozí, tak by mohl hlavní příběh pokračovat právě skrze komiksy. Marvel taktéž zveřejnil obal prvního dílu od Adiho Granova, který si můžete pořádně prohlédnout níže.

Scénáristou se má stát Rodney Barnes, který ve světě kinematografie proslul především za svou seriálovou tvorbu. Podílel se tak například na tvorbě seriálů jako Everybody Hates Chris, V dobrém i zlém a Američtí bohové. Zkušenosti ale má i s komiksovým světem. Pracoval tak na marvelovských sériích jako Falcon, Lando: Double or Nothing, Quincredible a Killadelphia. Pomáhat mu bude také kreslíř Georges Jeanty, ten se zas podílel na tvorbě sérií Gambit, Deadpool a Weapon X pro Marvel, plus si i posvítil na komiksové projekty jako Buffy the Vampire Slayer a Serenity pro Dark Horse Comics. Barnes se k celému projektu vyjádřil následovně:

,,Příběh Mandaloriana má tolik různých věcí, které zbožňuji. Miluji westerny, fantasy, sci-fi, komedie, drama… je to opravdu vyloženě vysněný koncert pro každého scénáristu. Jsem rád, že jsem byl zrovna já pro tento úkol vybrán!"

Datum vydání spadá na červen/jún 2022. Přesný den zatím není známý. Pokud by komiks mezi čtenáři slavil úspěch, tvůrci by se nebránili vytvořit adaptaci i druhé série. To však ukáže až samotná míra zájmu od fanoušků.