Herec Jonathan Majors, který v MCU ztvárňoval úlohu arci-záporáka Kanga Dobyvatele, u Marvelu skončil. Soud ho shledal vinným z bezohledného napadení třetího stupně a obtěžování, v rámci čehož s ním komiksový gigant okamžitě přerušil spolupráci. Co ale bude s Kangem?

Inu, už nějaký čas víme, že se nabízejí dvě možnosti. Buď bude padouch z MCU zcela vyhozen, v rámci čehož na jeho místo usedne jiný zloduch (třeba Doctor Doom), nebo Kang zůstane, ale dál ho bude hrát jiný herec. A nedávné zvěsti od insidera Justina Krolla ze serveru Deadline říkají, že to bude spíše ta druhá možnost. Kang by měl v MCU podle insidera skutečně zůstat, v rámci čehož ho čeká přeobsazení. 

Kroll ale zároveň hned upozornil na to, že oznámení o novém představiteli se jen tak brzy nedočkáme. Marvel si údajně chce dát na čas s rozhodováním o tom, koho vlastně kvůli roli přizvou na palubu.

Na začátku měsíce se k nám dostaly zvěsti o tom, že Marvel si už vyhlídl několik herců, kteří by mohli úlohu Kanga převzít, mezi nimi se měl nacházet i Colman Domingo (Živí mrtví: Počátek konce). S těmito zvěstmi zas přišel Krollův insiderský kolega Daniel Richtman. Kroll dále uvádí, že nemá žádné informace o tom, zda jsou drby kolem možných kandidátů pravdivé. 

Opět je nutné upozornit na to, že jde o zvěsti od insiderů, tudíž stále ještě nejde o nic potvrzeného. Na definitivní odpověď od Marvelu si každopádně budeme muset počkat. A pokud jsou Krollovy informace pravdivé, tak to zřejmě nějaký ten čas potrvá.

Kang by měl každopádně hrát zásadní roli v příštích Avengers s podtitulem The Kang Dynasty, kteří vyjdou 30. 4. 2026. O scénář se má postarat Michael Waldron (Loki).