Legendární filmař Martin Scorsese se na letošním filmovém festivalu v Cannes pochlubil se svou skvěle vyhlížející novinkou jménem Killers of the Flower Moon, jež nedávno dostala svůj první oficiální trailer. A i přestože my, tedy pouzí smrtelníci, budeme muset na snímek čekat až do půlky podzimu, už teď to vypadá, že známe příští Scorseseho projekt.

Slavný filmař totiž po festivalu zamířil do Itálie, kde se setkal přímo s papežem Františkem. Následně na to v Římě oznámil, že hodlá vymyslet a napsat scénář k filmu o Ježíšovi. A podle všeho by s jeho tvorbou měl začít cobydup. Scorsese, který má italské kořeny, se s hlavou katolické církve údajně setkal spolu se svou ženou Helen Morris. To je ovšem zatím vše, co o filmu Scorsese odhalil, tudíž na další informace si budeme muset nějaký čas počkat. 

Pokud jste znalci režisérovy filmografie, tak možná víte, že Scorsese už jedno filmové dílo o Ježíšovi natočil. Tím bylo vynikající a do jisté míry provokující drama Poslední pokušení Krista (1988), které režisér natočil podle románu Nikose Kazantzakise. Hlavní role Ježíše Krista se zde ujal Willem Dafoe, přičemž sám Scorsese byl za film nominován na Oscara v kategorii Nejlepší režie. Server Variety oznámil, že právě o tomto filmu mluvil Scorsese s papežem také.

Na filmaře údajně velice zapůsobila Františkova rada k tomu, jak bychom měli Ježíše a jeho odkaz vnímat. Údajně byla řeč i o režisérově novějším filmu jménem Mlčení (2016), kde je víra taktéž jedním z ústředních motivů. Snímek vypráví o portugalském jezuitovi jménem Rodrigues (Andrew Garfield), který se spolu s dalším otcem vydává do Japonska 17. století, v němž křesťanství není tolerováno. 

Režisér během návštěvy taktéž vyjádřil svůj neskonalý obdiv ke snímku Evangelium sv. Matouše (1964), který napsal a zrežíroval legendární italský filmař Pier Paolo Pasolini. Je tedy možné, že se Scorsese tímto titulem nějakým způsobem inspiruje? Uvidíme. Prozatím budeme muset být trpěliví a počkat si, až nám režisér o filmu odhalí další info.