Není to tak dávno, co jsme se dozvěděli, že Killers of the Flower Moon, nový film slavného režiséra Martina Scorseseho, dorazí do kin po celém světě 20. 10. 2023 (u nás o den dřív). A nyní tu máme teaser, který představuje první řádnou možnost podívat se na to, co kombinace Scorseseho filmařiny a produkce Apple Studios nabídne.

Jelikož legendární režisér rád sází na své oblíbence a dlouholeté partnery, v příběhu o tajemných sériových vraždách, k nimž došlo ve 20. letech minulého století na území indiánského kmene Osage Nation v Oklahomě, se sejdou Leonardo DiCaprio a Robert De Niro. Nechybí ani Jesse Plemons, kterého si Scorsese otestoval v Irčanovi od Netflixu, nebo Brendan Fraser.

Zajímavé ale je, že Fraser z nějakého důvodu není v oficiálním popisku teaseru na YouTube kanálu Apple TV uveden mezi hlavními rolemi. V dalších rolích filmu na motivy knihy Davida Granna se nicméně objeví Lily Gladstone, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins nebo Jillian Dion.

Teaser v každém případě naznačuje, že nás čeká velkolepá, ale také velmi temná dobová podívaná, v níž nejspíš nedojde na songy Rolling Stones, ulice New Yorku a další poznávací znaky velké části Scorseseho tvorby. Filmy jako Letec, Mlčení, Barva peněz nebo Hugo a jeho velký objev nám už ale spoustu let dokazují, že Martin Scorsese má navzdory nálepce mistra mafiánských dramat neuvěřitelný tvůrčí rozptyl, do něhož Killers of the Flower Moon určitě dobře zapadnou. Po vizuální stránce se zatím nabízí srovnání třeba s Prokletým ostrovem, tak snad bude dlouho očekávaný snímek alespoň stejně dobrá a mrazivá podívaná.