Chris Rock je komik, který je sice v Hollywoodu známý především jako herec, nicméně několikrát to už zkoušel i za kamerou. Pod jeho režisérským dohledem tak vznikly komedie jako Hlava státu (2003), Moje žena a jiné katastrofy (2007) a Pět nejlepších (2014), ve všech těchto titulech si i zahrál hlavní roli. Tentokrát však pro nás Rock připravuje něco vážnějšího.

Momentálně se nachází ve finálních fázích jednání se studiem Universal o natočení životopisného filmu, jenž by se změřil na Martina Luthera Kinga, kazatele a jednoho z nejslavnějších amerických občanských aktivistů, který v 50. a 60. letech bojoval za práva Afroameričanů. Chystaný snímek by měl vycházet z knihy King: A Life od Jonathana Eiga, která vyšla teprve před několika měsíci na konci jara. 

Je důvod, proč snímek bude vycházet právě z této knihy. Čerpá totiž z nedávno zveřejněných dokumentů o Kingovi, v nichž se nacházejí obsahy osobních dopisů, přepisy telefonních hovorů z Bílého domu a záznamy FBI, ze kterých je zřejmá rasistická předpojatost ze strany vedení federálního úřadu pro vyšetřování a jeho ředitele J. Edgara Hoovera. Na snímek má jakožto výkonný producent dohlížet také Steven Spielberg a jeho produkční společnost Amblin Partners.

Celý projekt je momentálně v brzkých fázích výroby, tudíž zatím není známo, jak to bude s obsazením. Není ale vyloučeno, že si právě Kinga zahraje sám Chris Rock. Přece jenom se hodí připomenout, že známý herec v poslední době působil v několika vážnějších rolích, za zmínku stojí například čtvrtá řada seriálu Fargo (2014), kde si zahrál charismatického mafiána Loye Cannona. 

Taktéž zatím nevíme, kdo zpracuje scénář, ovšem to bychom se mohli dozvědět už v nadcházejících měsících. I zde se každopádně nabízí varianta, že ho nakonec sepíše Chris Rock, protože to samé udělal i o svých posledních dvou filmů. Ale ještě se necháme překvapit.