Režisér Bart Layton má za sebou zatím pouze jeden celovečerní film, kterým bylo vynikající a bohužel velice nedoceněné loupežné drama American Animals (2018). Nyní filmař připravuje další loupežnou podívanou pro Amazon, kterou bude snímek Crime 101. Jednat se bude o adaptaci stejnojmenné novely z roku 2021, kterou napsal Don Winslow.

Na palubě už bychom také měli mít Avengery Marka Ruffala a Chrise Hemswortha, kteří by se měli chopit předních rolí. O práva na film měl ještě zájem Netflix, ale nakonec projekt vznikne pod taktovou Amazonu.

Ještě před Ruffalem kolem filmu kroužil také Pedro Pascal, ale ten se nakonec ve filmu neobjeví. Však není divu, žádaný herec v předchozích měsících musel natáčet druhou řadu seriálu The Last of Us (2023), přičemž letos na něj ještě čeká natáčení Fantastické čtyřky.

A o čem vlastně chystaný snímek bude? Na západním pobřeží došlo k řadě krádeží vzácných drahokamů, za kterými očividně stojí nějací profesionálové. Tyto krádeže dodnes nikdo nedokázal rozlousknout, protože pachatelé žili podle přísného kodexu, kterému se říká ,Crime 101‘. Policie se domnívá, že za tím vším stojí kolumbijské kartely, ale detektiv Lou Lubesnick má tušení, že je to všechno práce pouze jednoho jediného muže. Nyní si onen osamělý zloděj vyhlídl svou další vzácnou kořist.

Původní předloha je navíc přirovnávána ke slavném krimi thrilleru Nelítostný souboj (1995) od Michaela Manna, který se v budoucnu dočká dalšího dílu

Bart Layton se postará jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě měl pracovat na Oscara nominovaný Peter Straughan (Stehlík). Filmu bychom se měli dočkat někdy v roce 2025.