Před několika dny vstoupil do českých kin snímek Ferrari, nejnovější titul legendárního režiséra Michaela Manna, kterému vděčíme za slavný akční krimi thriller Nelítostný souboj (1995). Už pár let víme, že Mann se chystá natočit i druhý díl, jenž bude vycházet z knihy Nelítostný souboj: Heat 2, kterou napsal spolu s autorkou Meg Gardiner.

Jak je to ale momentálně s jeho výrobou? Inu, jelikož je už Ferrari v kinech, Mann se už nemusí tolik věnovat samotné propagaci, tudíž má více času na psaní scénáře. Pro podcast Variety Awards Circuit režisér odhalil, že na něm stále pracuje, zároveň také uvedl, že mu často volají představitelé studia Warner Bros. a uctivě se ho ptají, zda mu mohou jakkoliv pomoci. Michael Mann se ale domnívá, že tyto telefonáty se v podstatě dají vyložit jako otázka: ,,Kde je scénář?“

Mann každopádně předpokládá, že hlavní část produkce by měla začít ještě letos. Není známo kdy, ale tipli bychom si, že to bude až někdy v druhé polovině roku.

Je samozřejmě také otázkou, zda Warneři dají Nelítostnému souboji 2 zelenou. Evidentně o něj mají zájem, ale poslední filmy Michaela Manna příliš velký úspěch v pokladnách kin neměly. Bohužel to platí i pro Ferrari, které zatím celosvětově utržilo jen slabých 20,9 milionů dolarů (rozpočet 95 milionů). Budeme tudíž doufat, aby tato skutečnost nepřinutila studio od projektu dát ruce pryč. 

V prvním Nelítostném souboji proti sobě stanuli poručík Vincent Hanna (Al Pacino) a zkušený lupič Neil McCauley (Robert De Niro).

Chystaná dvojka popisuje dění před i po událostech prvního filmu, opět se tak zaměří na poručíka Hannu, u kterého zabředneme do jeho minulosti v dobách, kdy u policejního sboru v Chicagu začal pracovat. Stejně tak bude vyprávět o zločinecké dráze mladšího McCauleyho. S filmem je spojován i Adam Driver, který by si poručíka Hannu měl zahrát.