Studio Amazon se nám přednedávnem pochlubilo s novým trailerem na mysteriózní sci-fi, která ponese název Encounter. V ní se dočkáme mariňáka Malika Khana (Riz Ahmed), který se bude pokoušet dostat své dva syny na bezpečné místo. Na Zem se totiž řítí jakási neznámá hrozba. A podle traileru to vypadá, že se bude jednat o jakýsi útok z vesmíru. Ovšem poměrně nezvyklý. Místo mimozemských lodí s vyspělou technologií totiž bude muset lidstvo čelit neznámému organismu, který se usazuje v lidské tkáni. Důkazem toho, že byl daný člověk „nakažen“, lze zjistit pohlédnutím do jeho očí. V nich totiž uvidíte… co vlastně? 

Film by měl do sebe kombinovat hned několik žánrů. V první řadě nás čeká drama mezi otcem a jeho dvěma syny, kteří budou muset předčasně dospět, aby mohli čelit přicházející hrozbě. V druhé řadě bude ale Encounter i psychologickým thrillerem s prvky body hororu, který si bere určitou inspiraci jak z Carpenterova filmu Věc, tak i z Kingovy Mlhy. Z traileru je taktéž evidentní, že Ahmedova postava se patrně oním neznámým (potenciálně mimozemským) virem opravdu nakazí. Co to pro něho ale bude znamenat? A bude posléze ještě schopný se o své syny postarat? Na odpovědi si budeme muset holt počkat. 

Encounter bude druhým celovečerním filmem, který si vzal na starost režisér Michael Pearce. Ten v roce 2017 debutoval se svým dramatem Stvůra, které filmaři vyneslo cenu BAFTA za výjimečný debut britského scénáristy a režiséra. Kromě Ahmeda se ve filmu ještě dočkáme herců jako Octavia Spencer, Rory CochraneLucian-River Chauhan a Aditya Geddada. Na Amazonu film uvidíme od 10. 12. 2021.