Pozor! Článek rozebírá jeden velký spoiler z filmu Liga Spravedlnosti Zacka Snydera.

Jednou z největších popkulturních událostí první poloviny roku byl release vymodleného SnyderCutu, který nám konečně naservíroval Ligu Spravedlnosti přesně podle vize scénáristy a režiséra Zacka Snydera. Právě Snyderova Justice League uzavřela takzvané Snyderverse, kam patří trojice filmů Muž z Oceli, Batman v Superman: Úsvit Spravedlnosti a Liga Spravedlnosti Zacka Snydera. Což nás doteď mrzí, protože Liga Spravedlnosti byla koncipována jako trilogie, a to pravé rozuzlení ve Snyderverse tudíž schází.

Poslední scéna ze SnyderCutu je tou nejpopulárnější ze čtyři hodiny dlouhého dobrodružství, protože láká na věci, které měly teprve nastat v nadcházejících filmech. Snad odpustíte větší/menší spoiler z filmu, ale snová scéna se odehrává kdesi v budoucnosti, kdy Superman už rozhodně není tím hodným superhrdinou, představujícím maják dobra. V postapokalyptické verzi planety Země cestuje Batman (Ben Affleck) s rozličnou družinou rozpadlým městem a dostane se do ohromně zajímavého a zábavného rozhovoru s Jokerem, kterého si zahrál Jared Leto. Jednou z věcí, kterou jsme se v tu chvíli dozvěděli, že Jokerova milenka Harley Quinn je po smrti a k této informaci se při rozhovoru pro EW.com vrátila i představitelka Harley Quinn Margot Robbie.

Při otázce na své úmrtí ve Snyderverse byla Margot velmi překvapená. Doteď totiž Snydercut neviděla a tudíž netušila, že její postava je v tomto vesmíru po smrti. I když nám přijde trochu zarážející, že se k ní tato informace vůbec nedostala, byť rozumíme, že film vidět nemusela. Když Margot novinku vstřebala, tak se o rozšířeném DC vesmíru trochu více rozpovídala. 

Herečka zastává názor, že DC filmy jsou více jako komiksy, kde autoři vyprávějí často příběhy nezávisle na sobě. To, co se stane v jednom komiksu se nemusí nutně reflektovat v tom dalším, a to podle Margot Robbie pasuje i na filmovou DC divizi. Dávala to do příměru se Suicide Squad od Davida Ayera a očekávaným Suicide Squad od Jamese Gunna. Gunn prý mohl Sebevražedný oddíl pojmout zcela dle svého a totálně se odpoutat od Ayerovy verze, byť využívá stejné postavy a herce. Tato volnost může být pro autory lákavou nabídkou, jak se vrhnout do světa DC, i když s kvalitou jednotlivých filmů je to v poslední době spíše na štíru. My doufáme, že právě Suicide Squad od Jamese Gunna by mohl být pomyslným kladným zlomem pro DCEU.