Natáčení seriálu The Last of Us začalo 5. 7. a první zastávkou celého štábu se stalo kanadské městečko Fort Macleod nacházející se v provincii Alberta.

Jak již naznačovala první fotka, o kterou se podělil herec Tommyho Gabriel Luna, probíhá zde natáčení úvodu celé hry. Fort Macleod se tak pro účely seriálu promění na texaský Austin. V tomto městě se nachází Joel, jeho dcera Sára a bratr Tommy, když vypukne apokalypsa.

O nové snímky z natáčení se podělila se světem uživatelka Twitteru, která sdílela řadu fotek a videí. Na nich můžeme vidět policejní auta, vozidlo zásahové jednotky SWAT a ulici přetvořenou tak, aby odpovídala své videoherní předloze.

Přečtěte si také: Seriál The Last of Us od HBO má ohromující rozpočet

Můžeme si připomenout, že do role Joela byl umístěn Pedro Pascal, zatímco role Ellie se chopí Bella Ramsey. Oba herce můžete znát ze seriálu Hra o trůny. Za produkcí a scénářem seriálu stojí Craig Mazin (Černobyl) a ředitel studia Naughty Dog Neil Druckmann. Ten také prozradil, že se seriál bude v některých scénách lišit od své videoherní předlohy.

Zatím nebylo oficiálně oznámeno, kdy se seriálu The Last of Us dočkáme. Natáčení by mělo být ukončeno v červnu/júni příštího roku, což by naznačovalo premiéru koncem roku 2022 či začátek roku následujícího. Už teď ale víme, že se dočkáme deseti hodinových epizod, jejichž režírování se chopí Kantemir Balagov, Ali Abbasi a Jasmila Žbanić. První jmenovaný na svém Instagramu uvádí, že premiéra bude v roce 2022.