Sympaťák Mads Mikkelsen sice už patří mezi velké hvězdy Hollywoodu, ale samozřejmě nezapomíná působit také v snímcích ze své rodné země. Nedávno jsme se tak dočkali vůbec první fotky z nadcházejícího dánského historického dramatu jménem The Bastard, ve kterém Mikkelsen ztvárňuje postavu kapitána a vojáka Ludwiga Kahlena. Prohlédnout si ji můžete níže.

Že vám to něco říká? Není divu, celý snímek by měl být totiž adaptací knihy The Captain and Ann Barbara, kterou napsala dánská autorka Ida Jessen. Samotný příběh by se měl odehrávat někdy v polovině 18. století. V té době tak dánský král Frederick V. oznamuje, že zdivočelá a nebezpečná země, která je známá pod jménem Jutland Heath, bude náležet tomu, komu se ji podaří konečně zkrotit. 

To však není vůbec jednoduchý úkol, protože po celé zemi se potulují nejenom nebezpečné smečky vlků, ale i skupiny zlovolných banditů, kteří okradou a zabijí každého, kdo jim přijde do cesty. Král tak doufal, že lidé na onom místě budou hospodařit a stavět vesnice, což by koruně přineslo více peněz na daních, ale kvůli divokosti země to zkrátka není možné.

Následně ale přichází na scénu výše zmíněný kapitán Ludwig Kahlen, bývalý a zkušený voják, který je odhodlán nebezpečnou zemi vyčistit a kultivovat pro dánskou korunu. Odměnu nicméně dostane tak tak. Buď se mu podaří zemi zabrat, čímž na něho čeká sláva a bohatství, nebo se může těšit z udatné a čestné smrti v boji. 

O scénář a režii se postaral Nikolaj Arcel, který se v minulosti podílel na dánských peckách jako Muži, kteří nenávidí ženy, Vzkaz v lahvi a Složka 64. Dále na scénáři pracoval i Anders Thomas Jensen, který zas pracoval na snímcích jako Rytíři spravedlnosti a Spása. Ve filmu si zahrají také herci jako Amanda Collin, Kristine Kujath Thorp, Gustav Lindh, Søren Malling, Magnus Krepper a Jacob Lohmann.

Kromě Dánska a Německa se bude snímek natáčet také v České republice.

Film by se měl v kinech objevit někdy na podzim příštího roku.