Po komiksových nakladatelstvích Comics Centrum a CREW začíná nový vydavatelský rok i komiksová odnož nakladatelství Argo s názvem Argomiks. Během nejbližších dní by se měl na eshopech různých knihkupců objevit lovecraftovský mrazivý horor s názvem Neonomicon.

Přečtěte si také: Ediční plán Comics Centra pro první pololetí roku 2021

Hlavními hrdiny příběhu jsou dva mladí a nafoukaní agenti FBI, Brearsová a Lamper, kteří vyšetřují sérii čerstvých rituálních vražd. Ty by mohly být nějak spojené s posledním tajným posláním Alda Saxe – bývalého vyšetřovatele FBI, jenž je nyní odsouzeným vrahem a chovancem ve věznici s maximální ostrahou. Sax se při výslechu začne chovat velmi zvláštně, protože jeho výpověď je vedená nějakým nelidským jazykem. „Podle informací z razie související s drogami v pochybném klubu pomalovaném kouzelnými symboly a s hudbou z jiného světa, očekávají, že jsou na stopě něčeho hrůzostrašného… ale nic je nedokáže připravit na příšerné šílenství a nevyslovitelné hrůzy, kterým budou čelit v malém přístavním městě Salem.“

Za komiksem Neonomicon stojí dvě komiksové legendy. Prvním členem realizačního týmu není nikdo jiný než britský komiksový scénárista Alan Moore. Toho můžete znát nejen jako otce komiksové série Watchmen (Strážci), ale také hororového Bažináče či V jako Vendeta. Kromě zmiňovaných počinů, které sám vymyslel, také spolupracoval na komiksech o Batmanovi či Supermanovi. Skvělý scénář Alana Moora doplní kresba geniálního umělce Jacena Burrowse, jenž má s lovecraftovskými horory velké zkušenosti. Pracoval totiž na sérii Providence.

Jak již bylo zmíněno, Neonomicon bude vydávat nakladatelství Argo (Argomiks). Výtisk bude svázaný v pevných deskách ve formátu 22 x 31 centimetrů a bude obsahovat 176 stran. Jak je u Arga zvykem, kniha bude k dispozici ve dvou různých variantách s rozdílnou obálkou. Obě obálky jsou krásné, ale jedna z nich bude v limitovaném nákladu.

Datum vydání je stanoveno na 5. února/februára 2021. Obě varianty budete moci zakoupit na eshopu knihkupectví Kosmas za 538 korun