Před více než dvěma roky k nám dorazila informace o tom, že slavná filmová série Piráti z Karibiku, které v roli kapitána Jacka Sparrowa kraloval Johnny Depp, se vrátí. Ovšem tentokrát s jinou hlavní postavou. Tu měla ztvárnit herečka Margot Robbie, která se stala jednou z nejvýraznějších současných hvězd Hollywoodu. A ještě na konci jara tohoto roku to pevně vypadalo na to, že film skutečně vznikne, sám producent Jerry Bruckheimer potvrdil, že ve vývoji jsou hned dva různé scénáře.

Ale jak se zdá, filmu se nakonec nedočkáme. Sama herečka totiž nedávno potvrdila, že Disney se rozhodl celý projekt zrušit. Robbie tuto informaci odhalila během rozhovoru pro Vanity Fair. 

Detaily o příběhu šestých Pirátů z Karibiku samozřejmě neznáme, ale údajně nemělo jít o žádný reboot, snímek se měl odehrávat ve stejném univerzu, v němž byla zasazená všechna předchozí dobrodružství Jacka Sparrowa. Robbie tak se vší pravděpodobností měla ztvárnit jakousi pirátku, která měla mít mnoho kvalit právě i od Jacka. Herečka pro magazín Vanity Fair uvedla následující:

,,Už je to celkem dávno, ale měli jsme nápad a nějakou dobu ho rozvíjeli. Natočit verzi, ve které by bylo více ženských postav, ne komplet vedený ženami, ale s více ženskými postavami. Zkrátka jiný druh příběhu, o kterém jsme si mysleli, že by to bylo opravdu skvělé. Ale nabyla jsem dojmu, že to už nechtějí udělat.“

Poslední filmy ze série byly velice drahé, ale už ne tak výdělečné, navíc kolem roku 2020 začal Johnny Depp ztrácet přízeň Hollywoodu kvůli své nyní již bývalé manželce Amber Heard, která ho nařkla z domácího násilí. Disney tak v rámci toho chtěl pro filmovou sérii změnu, přičemž Robbie, která si získala fanoušky pro své působení v DC v roli Harley Quinn, se zdála být ideální náhradou. 

Hlavní scenáristkou celého zrušeného filmu se stala Christina Hodson, která se s Margot Robbie dobře zná, protože to byla právě ona, kdo napsal snímek Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn). Taktéž sepsala scénář pro filmy jako Bumblebee a Unforgettable.

Piráti z Karibiku však patrně ještě stále nejsou úplně mrtví. Pořád by se totiž mělo pracovat na rebootu, o který se starají Craig Mazin, tvůrce vynikajícího seriálu Černobyl, a Ted Elliott, scenárista, jenž pracoval na všech dosud vydaných Pirátech. Pokud se ale na projektu skutečně pracuje, Depp se na něm se vší pravděpodobností nepodílí.