Geeked Week 2022 pokračuje ve svém druhém dni s filmovými novinkami. Jedna z nich se týká také stop-motion animáku jménem Wendell and Wild, kterou si vzal na starost legendární Henry Selick. I přestože jsme se nedočkali oficiálního traileru, Netflix zveřejnil krátký klip, na který se můžete podívat níže. Animovaný snímek bude vyprávět o dvojici démonických bratrů, která se bude muset postavit svému největšímu arci-nepříteli. Démonické jeptišce jménem Sestra Helly. Budou si tak muset vyžádat pomoc od třináctileté puberťačky jménem Kat Elliot. Oba dva bratry tak čeká pěkně bizarní a bláznivé dobrodružství. Ono hlavní hrdinské duo ztvární známá a populární dvojka Jordan Peele a Keegan-Michael Key, která se především proslavila za svou úspěšnou show Key & Peele.

V klipu jsme se tak dočkali výše zmíněné Kat (Lyric Ross), která se vplíží do noční učebny, kde nalezne jakousi tajemnou hračku: medvídka jménem Bearzebub. Klip nám toho z hlavního děje příliš neodhalí, nicméně vyzařuje z něho ona tajemná a temná atmosféra, kterou bychom od Selicka mohli čekat. Tento slavný režisér a animátor debutoval v roce 1993 se svým slavným celovečerákem Ukradené Vánoce, který vychází podle příběhu od Tima Burtona. Další úspěch následně zaznamenává v roce 2009, kdy světu představuje filmovou adaptaci knihy Koralina od Neila Gaimana. Za tu byl následně i nominován na Oscara v kategorii Nejlepší animovaný film. Celý snímek je proto rozhodně v dobrých rukou.

Jordan Peele se také z velké části podílel na scénáři, tudíž se možná dočkáme řádně hororového nádechu. Kromě výše zmíněných se také ve filmu dočkáme herců jako Lyric Ross, Angela Bassett, James Hong, Tamara Smart, Natalie Martinez, Tantoo Cardinal, Igal Naor, Gary Gatewood, Gabrielle Dennis, David Harewood, Maxine Peake, Ramona Young, Sam Zelaya, Seema Virdi a Ving Rhames.

Oficiální premiéry se dočkáme někdy v půlce letošního podzimu.