Filmové DC univerzum podstupuje i v roce 2023 velkou rekonstrukcí, která však byla zahájena už v létě předchozího roku. Některé kroky studia Warner Bros. Discovery však byly poměrně dost drastické. Za nejlepší příklad se dá považovat kompletní zrušení premiéry snímku Batgirl, jehož rozpočet činil až 90 milionů dolarů. Dokončený snímek ale i tak zamířil do hlubin trezorů, přičemž je velice možné, že už ho nikdo z nás nikdy neuvidí.

To pochopitelně velice zklamalo nejenom samotné tvůrce, ale i herečku Leslie Grace, představitelku titulní hrdinky, která si měla ve filmu zahrát po boku Michaela Keatona. I tak se ale herečka v minulosti na sociálních sítích pochlubila s nejrůznějšími fotkami a videi z natáčení, které měly dát fanouškům představu o tom, jak by snímek asi mohl vypadat.

Grace však nedávno vydala další krátké video, které bylo v podstatě jistým ohlédnutím za rokem 2022. Možná to znáte i vy, něco podobného dělají uživatelé jak na Instagramu, tak i na Facebooku. V jistý moment se však v hereččině videu objeví pasáž, ve kterém si ji můžeme prohlédnout v novém a dosud neviděném kostýmu Batgirl. Ten si můžete prohlédnout níže.

Onen fialovější háv tak může být jistou mrkačkou na televizní seriál Batman z roku 1966, kde se Barbara Gordon objeví v podobně zbarveném kostýmu. Nutno připomenout, že téměř před rokem jsme se od Warnerů dočkali fotky, ve které se herečka objeví ve svém modrém úboru, který je zas silně inspirován komiksy, zejména vydáním Batgirl of Burnside od Camerona Stewarta, Brendana Fletchera, Babs Tarr a Maris Wicks. Právě tuto verzi kostýmu považují mnozí fanoušci za nejvíce ikonickou. Zdá se ale, že nově zveřejněný fialový kostým měl být ten, který by Batgirl následně používala primárně. 

Snímek se taktéž dočkal „pohřebního“ promítání, kterého se zúčastnili nejenom tvůrci, ale také i někteří hollywoodští insideři. Bylo v podstatě takové smutné rozloučení s celým filmem. A jak je známo, Batgirl nebyla jediným projektem, kterého se čistka studia dotkla. Byla například zrušena premiéra dlouho očekávaného animovaného seriálu Batman: Caped Crusader, který se měl původně objevit na HBO Max.

Další kontroverzní rozhodnutí, které pochází od nynějších šéfů DC Films, tedy Jamese Gunna a Petera Safrana, bylo i zmaření návratu Henryho Cavilla do role Supermana, který by se měl dočkat nového filmu, ovšem tentokrát s jiným a mladším představitelem.