Legendy ze stolu se vrací v nové kampani! Po značně komorné folk fantasy Vaesen a krátkém one shotu ze světa YouTuberů přináší ve spolupráci s Nerdfixem nové dobrodružství. Tentokrát se spolu s nimi podíváme do temného, krvavého, děsivého, ale i vtipného světa Heart: The City Beneath.

Kombinace Pratchetta, Kulhánka a Kotlety, i tak by se dal popsat svět Heartu. Svět, ve kterém se nebojácní a šílení dobrodruzi ze sobeckých pohnutek vrhají vstříc nebezpečí, přičemž podnikají výpravy do tajemného Srdce pod Věží. Čím hlouběji jdete, tím více věcí přestává dávat smysl. Realita se tříští na malé kousíčky a vy netušíte, kde končí realita a začíná fikce. A kde se fikce vlastně stává skutečností tak samozřejmou, že o ní nikdo nemůže pochybovat.

Tuto skupinu dobrodruhů bude tentokrát tvořit aefriská Řezníčka Širé Noční Nebe, kterou si v této kampani zahraje Alžběta Trojanová. Sekundovat ji bude Jakub Vaverka, který pro tentokrát vyměnil knězův háv za armádní uniformu. Bude totiž hrát Ohaře jménem Clint Goss.

Další elfí členkou party se stává Zuzana Ševčíková, která ve Vaesenu ukázala své nepřekonatelné vypravěčské schopnosti. Zde se vrací do roly hráčky jako Čarodějka, případně Krvodějka Tříska Šípu Stále v Srdci. Jo, ty elfí jména jsou fakt divná.

Kryštof Lobkowicz se stane Smrtonošem Raffidem Ulwainem. Jeho schopnosti sahají až na samotný práh smrti, ovšem ani on není tak mocný jako Galwyn. Václav Pecháček totiž vyměnil vybrané způsoby švédské aristokracie, oblékl si otrhané obřadní roucho a stal se z něj Fetmág, což znamená, že prakticky fetuje různá božstva a získává částečky jejich moci. Já si to vážně nevymýšlím, takhle to v tom světe chodí.

Protože si Zuzka potřebuje po Vaesenu trochu odpočinout, do křesla vypravěče, tedy tentokrát Průvodčího, se posadí slavný nominovaný spisovatel a sex symbol Pavel Bareš.

Svět Heartu je zvláštně úchylným způsobem mimořádné okouzlující. A jak to už tak bývá, Legendy i zde ukáží to nejlepší, ale především to nejhorší, co se v jejich postavách nachází. Zde si totiž nikdo nehraje na hezkého. V Heartu nikdo nic nedělá zadarmo a z lásky. Vždyť je to svět, kde můžete prodat i svou vlastní čest. Doslova!

Kampaň má celkem deset epizod, které se objeví během premiéry zde na webu i na našem kanálu NerdFix každé úterý od 18:00. První epizoda bude zveřejněna 2. dubna. Týden předtím se ale můžete těšit na Pavlovo video o světe Heartu a o tom, jak tento systém hrát.