Blue Beetle patří mezi ty šťastné projekty, které unikly špalku společnosti Warner Bros. Discovery, jež se minulý rok rozhodlo zlikvidovat některé ze svých velkých projektů. Nyní se zbrusu nový modrý superhrdina pochlubil prvním oficiálním trailerem, který dává jasně najevo, že snímek prozkoumá jeho origin. Podívat se na něj můžete výše.

Hlavním protagonistou se každopádně stává Jaime Reyes (Xolo Maridueña), který se pro zbytek své rodiny pokouší hledat práci. Jednoho dne se ale vrátí domů s krabičkou od burgeru, kterou mu předá jeho známá Jenny Kor (Bruna Marquezine). Ta ho ale zároveň důrazně žádala, aby krabičku chránil vlastním životem, ale za žádnou cenu ji neotvíral. A to bude samozřejmě přesně to, co Jaime udělá! Obsah krabičky tak odhalí podivného modrého skaraba, který se následně přichytí na Jaimeho páteř. Že to zní hrozivě? Možná, ale Jaime tak díky tomu získá podivuhodné mimozemské brnění, jež mu propůjčuje nesmírnou rychlost a sílu. 

Od Jenny se ale následně dozvíme, že Jaimeho skarab není žádnou hračičkou. Jistě, jeho účelem je sice ochrana toho, na kom je přichycený, ale ne vždy udělá přesně to, co po něm jeho ,,majitel“ chce. Upoutávka tak odhaluje Jaimeho první a poměrně chaotické chvíle, během nichž se snaží svého skaraba ovládat. V rámci toho tak vyletí do vesmíru, málem sletí do moře a hlavně rozetne jedoucí autobus vejpůl.

Jaime by ale se svou snahou skaraba ovládat měl rychle pohnout, protože si na něj brousí zuby i lidé s nekalými úmysly. Mezi ně patří například zlotřilá Victoria Kord (Susan Sarandon), která bude se vší pravděpodobností hlavní záporačkou celého příběhu. Z upoutávky je ale zřejmé, že Jaime se nakonec řádně naučí nakopávat padoušské zadky. Obzvlášť poté, co zjistí, že oblek mu může vytvořit zbraň dle jeho přání. A vypadá to, že Jaime je velkým fandou série Final Fantasy. 

Režii si vzal na starost portorický filmař Angel Manuel Soto, který například v roce 2020 natočil drama Charm City Kings. Scénář zas zpracoval Gareth Dunnet Alcocer, který pracoval na akčňáku Přes hranici z roku 2019.

Dále se nám představí Belissa Escodobo jako Jaimeho sestra Miagrosa Reyes, George Lopez jako strýc Rudy a Raoul Max Trujillo jako vedlejší záporák Carapax the Indestructible Man.

Zcela původně se měl Blue Beetle objevit pouze na HBO Max, ale v roce 2021 studio Warner Bros. nakonec rozhodlo, že se podívá i do kin.

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 8. 2023.