Rebootované univerzum DCU od Jamese Gunna a Petera Safrana, se kterým filmové a seriálové DC vstoupí do nové éry, se k nám pomalými kroky blíží. Krátce po začátku loňského roku Gunn představil prvních deset projektů, kterých se v následujících letech dočkáme. Kromě třeba Supermana, Supergirl a animovaného seriálu Creature Comandos, který by měl dorazit ještě letos, se můžeme těšit také na sérii jménem Lanterns.

A jak už název napovídá, zaměřit by se měl na Hala Jordana a Johna Stewarta, kteří patří mezi nejpopulárnější verze Green Lanterna. A nyní vyšlo najevo, že chystaná osmidílná série dostala od firem HBO, Warner Bros. Television a DC Studios oficiálně „zelenou“.

Příběh by se měl zaměřit na osudy dvou vesmírných policistů, tedy Hala Jordana, který je již zkušeným veteránem, a Johna Stewarta, jenž je stále ještě „zelenáčem“. Oba dva tak budou vyšetřovat temnou a podivuhodnou záhadu, která se týká vraždy, k níž došlo v srdci Ameriky.

Už v roce 2023 šéfové DCU uvedli, že série by měla svou atmosférou připomínat Temný případ (True Detective). 

A když už o tomto slavném krimi seriálu mluvíme, hodí se uvést, kdo na Lanterns vlastně pracuje. Showrunnerem se stane Chris Mundy, který jako scenárista pracoval na seriálech jako Odložené případy (2003), Bloodline (2015) a Ozark (2017). Podílel se také na scénáři k jedné z epizod čtvrté řady zmíněného Temného případu, která nesla název Noční krajina.

Spolu s ním budou Lanterns psát také Damon Lindelof (Watchmen, Země zítřka) a komiksový tvůrce Tom King (Supergirl: Woman of Tomorrow). Všichni budou také vykonávat úlohu výkonných producentů. 

Zatím nevíme, kdo všechno si v seriálu zahraje, stejně tak visí otazník i nad datem premiéry.

Seriál ale jednoznačně dorazí až někdy po chystaném Supermanovi, který bude premiérovat příští rok v létě, tudíž nejdříve bychom to viděli až někdy v roce 2026. Ale to holt ještě uvidíme.