Už dlouho víme, že v rámci připravovaného univerza DCU, které pro nás připravují James Gunn a Peter Safran, dostane svůj vlastní film také Supergirl. Tu si nakonec zahraje Milly Alcock, australská herečka, která se proslavila díky seriálu Rodu Draka (2022).

A nyní konečně víme, kdy vlastně snímek dorazí do našich kin. Náš dřívější předpoklad se naplnil, Supergirl bude nakonec skutečně uvedena až za dva roky, přesněji 26. 6. 2026. Stále je ale možné, že slavnou hrdinku uvidíme už o něco dříve. A to v připravovaném filmu o Supermanovi, který dorazí příští rok v létě. I kdyby to ale byla pravda, tak bychom si tipli, že zřejmě půjde jen o nějakou potitulkovou scénu.

Těšit se každopádně můžeme na příběh, který bude vycházet z komiksové předlohy od Toma Kinga. Zde Supergirl mnoho let žila na kousku planety Krypton, který se odloupl od zbytku. Z něho jen sledovala smrt a zkázu, která zastihla její rodinu a planetu. S žádnou křehkou květinkou bychom tudíž počítat neměli, DCU Supergirl by měla být pořádnou drsňačkou. 

Scénář si každopádně vzala pod palec Ana Nogueira (Upíří deníky), pro kterou bude film celovečerním scenáristickým debutem. Z její vize byl podle všeho nadšený i James Gunn, který se domnívá, že hereččin scénář nabídne na Supergirl unikátní pohled.

O režii by se nakonec měl skutečně postarat Craig Gillespie (Cruella), který kolem filmu začal kroužit na začátku minulého měsíce. Kdo další se k herečce ještě připojí, zatím není známo.