Po (Jack Black) se k nám se vší parádou vrátí už za necelý měsíc. Na jaře totiž bude premiérovat animák Kung Fu Panda 4, který se v rámci letošního Super Bowlu pochlubil jak novým trailerem, tak i krátkým klipem.

Po už má za sebou řadu nejrůznějších dobrodružství, které z něho udělaly nesmírně schopného a odvážného válečníka. Nyní je však čas, aby si od toho veškerého bojování dal pohov a stal se novým duchovním vůdcem Údolí klidu. V rámci toho ale bude třeba vytrénovat nástupce, který by po něm převzal titul Dračího bojovníka. Našemu hrdinovi se to ale samozřejmě ani trochu nelíbí, protože jeho láskou je kung fu a o duchovním vedení ví velké kulové. 

Na obzoru se ale objeví nová hrozba, kterou bude představovat mocná a zlá čarodějnice Chameleonka (Viola Davis), který má schopnost měnit svou podobu. Co hůř, tato nová záporačka hodlá získat bojové dovednosti všech kung fu protivníků, které Po v minulosti porazil.

Na hrdinu se tak řítí síla, proti které sám nemá šanci, Zuřivá pětka se k němu navíc tentokrát připojit nemůže. Naštěstí se dočká pomoci od liščí zlodějky jménem Zhena (Awkwafina), jejíž dovednosti během obrany Údolí klidu rozhodně přijdou vhod. 

O režii se tentokrát postaral Mike Mitchell, který nám nadělil filmy jako Škola superhrdinů (2005), Shrek: Zvonec a konec (2010) a Trollové (2016). O scénář se postaralo duo Jonathan Aibel a Glenn Berger, které napsalo i první dva díly.

Dále ve snímku uslyšíme hlasy herců jako Ke Huy Quan, Bryan Cranston, Jackie Chan, Dustin Hoffman a James Hong.

V našich kinech se snímek objeví 7. 3. 2024.