Čtvrtý díl milovaného animáku Kung Fu Panda byl oznámen na konci loňského léta, teprve nyní nám ale studio DreamWorks nadělilo vůbec první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

A samozřejmě můžeme opět očekávat jak pořádnou dávku akce, tak i humoru. Na scénu se tak opět vrací starý dobrý Po (Jack Black), který se má stát novým duchovním vůdcem Údolí míru. V rámci toho proto bude třeba najít a vytrénovat někoho, kdo za něj převezme úlohu Dračího bojovníka. Na obzoru se však rýsuje nová hrozba. Trailer odhaluje novou hlavní záporačku, kterou se stane mocná čarodějka Chameleonka (Viola Davis). Ta má navíc schopnost, která z ní dělá možná toho vůbec nejmocnějšího protivníka, kterému Po kdy čelil. 

Dokáže krást podobu jiných tvorů a získávat tak jejich schopnosti a dovednosti. V traileru se tak například znovu objeví Tai Lung (Ian McShane), padouch z jedničky, jehož podobu si Chameleonka přivlastní. Nová záporačka ale především prahne po Holi moudrosti, s jejíž pomocí by mohla znovu povolat všechny padouchy, které Po porazil.

Náš hrdina tak bude potřebovat pomoc. A ta přijde v podobě liščí zlodějky jménem Zhena (Awkwafina), jejíž schopnosti se prokážou být opravdu velice užitečné. Ve snaze ochránit Údolí míru před plazími drápy mocichtivé čarodějky, která se nezastaví před ničím, se tak bude muset toto komediální duo naučit spolupracovat. 

O režii se tentokrát postaral Mike Mitchell, který nám nadělil filmy jako Škola superhrdinů (2005), Shrek: Zvonec a konec (2010) a Trollové (2016). O scénář se postaralo duo Jonathan Aibel a Glenn Berger, které napsalo i první dva díly.

Dále ve snímku uslyšíme hlasy herců jako Ke Huy Quan, Bryan Cranston, Jackie Chan, Dustin Hoffman a James Hong.

V našich kinech se snímek objeví 7. 3. 2024.