Dannyho DeVita sice mnozí znají především jako herce, ale hned několikrát usedl i na režisérskou stoličku. A jeho zřejmě nejslavnějším natočeným filmem bylo komediální drama Válka Roseových (The War of the Roses) z roku 1989, ve kterém se v hlavních rolích objevili Michael Douglas a Kathleen Turner. Snímek tak vychází ze stejnojmenné knihy z roku 1981, kterou napsal Warren Adler.

Příběh se točí kolem Olivera a Barbary Roseových, páru, který se po 17 letech manželství chce konečně rozvést. Potíž je v tom, že ani jeden se nechce rozloučit se svým honosným domovem. Rázem tak mezi Oliverem a Barbarou začne konflikt, který eventuálně zajde do extrémních mezí.

Snímek byl nominován na několik Zlatých glóbů, žádnou z nominací však nakonec neproměnil. I tak ho lze ale dodnes považovat za jeden z nejlepších filmů, který se zaobírá manželstvím. A jak už tomu u slavných filmových klasik bývá, eventuálně se někdo rozhodne vytvořit remake. A jeden takový je již na cestě. 

Studio Searchlight Pictures skutečně chystá novodobou předělávku Války Roseových, která už dokonce našla své dvě hlavní hvězdy. A dobrou zprávou může být, že to jsou sympatické tváře. Manžela si má zahrát Benedict Cumberbatch (Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství), jehož ženu zas Olivia Colman (Wonka). Popis chystaného remaku zní následovně:

,,Theo (Cumberbatch) a Ivy (Colman) tvoří dokonalý pár, pro který se život zdá být snadným: úspěšné kariéry, skvělé děti, záviděníhodný sexuální život. Ale pod fasádou dokonalé rodiny bobtná konkurence a zášť, která vzplane, když se Theovy profesní sny zhroutí.“

O režii se má postarat Jay Roach, který proslul především díky komediální tvorbě. Natočil například všechny filmy ze série Austin Powers, stejně tak je zodpovědný třeba za vznik komedie Fotr je lotr (2000) a jejího následného pokračování z roku 2004. 

O scénář se postará na Oscara nominovaný filmař Tony McNamara, tvůrce seriálu Veliká (2020), který napsal i chválené Chudáčky od Yorgose Lanthimose.

Zatím ale není známo, kdy přesně se snímku dočkáme, stejně tak si budeme muset počkat na další informace ohledně obsazení.