Cyberpunk 2077 je bezpochyby nejočekávanější hrou tohoto roku. Bohužel jsme se letos dočkali již druhého odkladu. Nejdříve byl odložen z 16. dubna/apríla na 17. září/septembra. To už většina z nás brala jako pevné datum vydání. Nakonec bylo však 18. června/júna oznámeno, že se vydání přesouvá na 19. listopad/november tohoto roku, protože vývojáři musí zapracovat na opravě bugů a Cyberpunk 2077 mnohem lépe otestovat.

Aby nám vývojáři čekání lehce zkrátili, připravili si pro nás nějaký zajímavý merch. Nedávno jsme vás informovali o masivním lorebooku The World of Cyberpunk 2077, který by měl dorazit 28. července/júla 2020. Není to však jediný knižní merch, na kterém studio CD Projekt RED spolupracuje s vydavatelem Dark Horse Comics.

Přečtěte si také: Masivní lorebook The World of Cyberpunk 2077 byl odložen

Tím dalším projektem je komiksová série Cyberpunk 2077: Trauma Team, která se bude skládat ze čtyř dílů. Hlavní hrdinkou celé série bude Nadia, obyvatelka Night City, která jako jediná přežila neúspěšnou záchrannou misi pro mezinárodní společnost Trauma Team. Blízká smrt jí však od práce neodradí a brzy se pustí do další záchranné mise pro tuto společnost. Při akci se však se svým týmem dostanou do mnohem náročnější a nebezpečnější situace, než kdy dřív. Navíc brzy zjistí, že Trauma Team není tím, čím se zdá.

Na sérii spolupracují čtyři tvůrci. Za zmínku určitě stojí scénárista Cullen Bunn, který napsal několik sešitů Deadpoola pro Marvel Comics. Kresbu má na starost Miguel Valderrama. Ten je sice méně známý než samotný scénárista, ale své kvality ukázal na sérii Giants, kterou vytvořil společně se svým bratrem Carlosem.

První díl komiksové série Cyberpunk 2077: Trauma Team by měl vyjít 9. září/septembra tohoto roku. Dark Horse Comics je americkým vydavatelem, očekává se tedy, že je určený převážně pro země, ve kterých je komiksový trh značně rozsáhlejší, než u nás. To však neznamená, že by se u nás nemusel objevit u vybraných prodejců her, kteří často merch od vydavatele Dark Horse prodávají i u nás.

Krátká komiksová série však není jediným projektem, který bude doprovázet onu očekávanou videohru. Včera odpoledne se konala první epizoda streamu Night City Wire, kde nám tvůrci ukázali nejen nový trailer na hru samotnou a rozbor ukázky, ale také nám představili nový anime seriál Cyberpunk: Edgerunners. Na něm CD Projekt RED spolupracuje s Netflixem a s produkčním týmem Trigger, z jehož repertoáru můžete znát SSSS.Gridman, Kill la Kill nebo Promare. Velice zajímavým jménem z řad tvůrců je Akira Yamaoka, který v seriálu bude mít na starosti hudbu. Jeho skladby můžete znát z kultovní hororové série Silent Hill.

Seriál bude mít samostatnou příběhovou linku, rozdělenou na 10 epizod a nebude zasahovat do příběhu videohry. Vyprávění bude o pouličním dítěti, které se snaží přežít v Night City, ve městě, jenž je plné technologií a lidí závislých na úpravě částí těla. A jelikož nemá co ztratit, rozhodne se stát edgerunnerem, nebezpečným žoldnéřským psancem.

Cyberpunk: Edgerunner je projektem, kterého se nedočkáme tak brzy jako komiksu. Měl by vyjít až v průběhu roku 2022, což je celkem dlouhá doba i od vydání samotné videohry. Uvidíme, jak se s tvorbou tvůrci popasují. My jim však věříme, protože se jedná o velmi dobrý produkční tým, který má za sebou spoustu kvalitní tvorby.