Už příští týden do našich kin konečně dorazí jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku, kterým bude Království Planeta opic, potenciální start nové trilogie, jež naváže na tu o ušlechtilém Caesarovi. V rámci toho byl zveřejněn finální trailer, který si můžete pustit výše.

Nejnovější upoutávka nám mimo jiné poodhalí další informace o hlavní dějové linii. Jak už dlouho víme, hlavní postavou se stává mladý opičák jménem Noa (Owen Teague), kterému nepřátelský klan zničí vesnici a zotročí jeho rodinu. Viníkem bude zřejmě tyran jménem Proximus Caesar (Kevin Durand), který za pomocí starých lidských artefaktů hodlá vybudovat mocné království. Noa se proto s orangutanem Rakou (Peter Macon) vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránil své blízké. V rámci toho se setká s lidskou dívkou jménem Mae (Freya Allan), po které zlotřilý Proximus pase také.

Příběh se bude odehrávat 300 až 400 let po událostech trilogie o Caesarovi, z opic se mezitím stal dominantní druh na Zemi, přičemž lidstvo de facto kleslo na úroveň lovné zvěře. 

O scénář a režii se postaral Wes Ball, který je tvůrcem filmové trilogie Labyrint. Natočit by také měl chystanou filmovou adaptaci legendární herní série The Legend of Zelda. Na scénáři spolu s ním pracovali ještě Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison.

Dále ve filmu uvidíme i hvězdy jako Dichen Lachman, Neil Sandilands, Sara Wiseman, Eka Darville a Lydia Peckham.

Snímek do našich kin dorazí 9. 5. 2024.