Králičí Ronin doputuje do našich televizí. Netflix oznámil, že oceňovaná komiksová série Stana Sakaie Usagi Yojimbo se stane „komediálně akčním, CGI animovaným seriálem“ nazvaným Samurai Rabbit: The Usagi Chronicles. Podle tiskové zprávy se tvůrce, spisovatel a kreslíř, jenž má na kontě 6 Eisnerových cen (Oscar pro komiksy) na seriálu bude podílet jako výkonný producent.

„Jsem zapojen do každého kroku produkce a jsem spokojený se směrem, kterým míříme,“ řekl Sakai ve svém prohlášení. „Je úžasné rozšířit Usagiho vesmír ve spolupráci s tolika talentovanými lidmi. Pracuji s úžasným týmem a těším se, až konečně uvidím Usagiho na obrazovce! Děkuji svým úžasným fanouškům, přátelům a rodině za to, že mě podporují a povzbuzují více jak 35 let.“

Přečtěte si také: Rónin Miyamatu Usagi a inspektora Ishidu musí vyřešit nový případ ve 33. dílu Usagi Yojimbo s podtitulem Skrytí

Zatímco je série představována jako první televizní adaptace, inspirovaná komiksovou sérií, zdá se, že jde spíše o pokračování nežli přímou sérii. Původní série sleduje Miyamota Usagiho, králičího mistra meče, který se opírá o život reálného japonského samuraje Miyamota Musashiho, jenž se vydává na válečnickou pouť během období Edo. Netflixovský seriál se soustředí na jeho syna Yuichiho.

"Série se odehrává v daleké budoucnosti kombinující moderní technologii a klasickou japonskou kulturou. Sleduje dospívajícího králičího samuraje Yuichiho, potomka velkého válečníka Miyamota Usagiho, na jeho epické cestě stát se skutečným samurajem. Ale není sám! Vede pochybný tým neúspěšných hrdinů včetně bezpáteřního lovce odměn, rafinovaného nindži, akrobatického kapsáře a věrné ještěrky jakožto mazlíčka.“ pravý se v oficiálním popisu. Celé to tedy spíše připomíná Sakaiův vlastní spin-off Space Usagi, kde zasadil svého hrdinu do sci-fi kulis.

Zatím bohůmžel neznáme datum vydání ani obsazení, ale několik jmen přeci jenom známe. O CGI animaci se postará Indické studio 88 Pictures, které má na kontě třeba animák pro mladší publikum Lovci trolů od Guillerma Del Tora (kdo vymýšlel ten český název!?), 3 mimo: Příběhy z Arkádie a Rychle a zběsile: Závodníci v utajení. Candie a Doug Langdale, kteří pracovali na Knize života, Niko and the Sword of Light nebo na Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví, jsou zapojeni jako výkonní producenti a showrunneři.

Máte původní příběhy Usagiho nebo do jeho světa plánujete naskočit seriálem? Budeme rádi, když s námi podělíte v komentářích.