Netflixovská akce zvaná TUDUM nám mimo jiné přinesla i další kousek z bedlivě vyhlíženého hraného Kovboje Bebopa. Jedná se o intro k seriálu, které je téměř stejné, jako to z originálního anime z roku 1998. Abych vysvětlil, o čem seriál je, nechám za sebe mluvit nový popisek, který se u videa objevil.

„Je načase propálit tuhle scénu. Připraveni? Kovboj Bebop: Lovec odměn dorazí 19. listopadu.

Kovboj Bebop: Lovec odměn je akcí našlapaný vesmírný western o třech lovcích odměn, neboli „kovbojích“, kteří se snaží utéct minulosti. Každý je jiný, ale ani s jedním není radno si zahrávat. Spike Spiegel (John Cho), Jet Black (Mustafa Shakir) a Faye Valentineová (Daniella Pineda) tvoří sice nesourodou, ale o to vtipnější partu, která je připravena pochytat ty nejnebezpečnější zločince z celé sluneční soustavy… pokud jim někdo dobře zaplatí. Kombinace ostrovtipu a tvrdých úderů je dokáže vysekat z nejedné šlamastyky, ale dřív nebo později je jejich minulost stejně dožene.“

Kovboj Bebop: Lovec odměn vznikl na motivy stejnojmenného oblíbeného anime seriálu. Produkce se ujali André Nemec, Jeff Pinkner, Josh Appelbaum a Scott Rosenberg z Midnight Radio, Marty Adelstein a Becky Clements z Tomorrow Studios, Makoto Asanuma, Shin Sasaki a Masayuki Ozaki ze Sunrise Inc. a Tim Coddington, Tetsu Fujimura, Michael Katleman, Matthew Weinberg a Christopher Yost. Nemec je výkonným producentem seriálu. Konzultantem pak režisér originálního anime Shinichirō Watanabe a skladatelka hudby k původnímu seriálu Yoko Kanno se vrací k práci na hrané adaptaci. Dále hrají Alex Hassell a Elena Satine.

Největší kus práce na intru odvedla hudba od již zmíněné brilantní skladatelky Yoko Kanno. Ta se vrací, aby složila hudbu i pro hranou verzi seriálu. To je určitě dobrá zpráva, protože úvodní znělka "Tank" je dnes již kultovní. Zbytek intra se nese v duchu téměř přesné kopie původního intra. Je zde pár drobných změn, kdy přibily krátké hrané scény, ale to je v podstatě vše. Můžete se o tom přesvědčit ve videu výše. V redakci jsme se shodli na tom, že od Netflixu je to krok správným směrem. Nesnaží se násilně měnit to, co funguje. Naopak. Pokouší se dát divákům to, co znají a mají rádi.

Jak již bylo řečeno, o výsledku se můžeme přesvědčit 19. listopadu, ale do té doby se k nám jistě ještě dostane nějaký ten trailer.