Na začátku léta se dočkáme dlouho očekávané a zatím poměrně slibně vyhlížející hororové podívané jménem Kostlivec (The Boogeyman), která bude vycházet ze slavné povídky od Stephena Kinga. Studio 20th Century se proto nedávno pochlubilo novým plnohodnotným trailerem, na který se můžete podívat výše.

A jak se zdá, o lekačky zde nebude nouze. Původní Kingova předloha vyprávěla o nešťastném otci jménem Lester Billings, který svému psychiatrovi vypráví o tom, jak přišel o všechny tři své děti. Údajně je zabila strašlivá nadpřirozená bytost, jejímž hlavním terčem jsou rodiny, přičemž se živí utrpením svých obětí. Zdá se ale, že nadcházející snímek by měl být určitým způsobem pokračováním, protože se tentokrát zaměří právě na onoho psychiatra Willa (Chris Messina) a jeho rodinu.

Tu kromě něho tvoří také jeho dvě dcery Sadie (Sophie Thatcher) a Sawyer (Vivien Lyra Blair), které se ještě vzpamatovávají ze smrti své matky a mají pocit, že jejich otec na ně tak trochu kašle. Upoutávka nám ale ukáže i Willova pacienta (David Dastmalchian), kterým by mohl být právě výše zmíněný Lester Billings. Nyní je samozřejmě otázkou, zda se skutečně dočkáme další povedené adaptace Kingova díla, ale celý projekt je v poměrně dobrých rukou.

O režii filmu se totiž postaral talentovaný Rob Savage, který nám v době pandemie koronaviru nadělil překvapivě působivý a přes aplikaci Zoom video natočený horůrek Host (2020), jenž byl dokonce v rámci studie od projektu Science of Scare před pár lety označen za nejděsivější horor. Savage se každopádně nechal slyšet, že Kostlivec bude svým stylem připomínat klasické hororové filmy, kterým byl například slavný Poltergeist (1982). 

Základy pro scénář položili Scott Black a Bryan Woods, kteří se například podíleli na psaní povedeného Tichého místa (2018). Kompletní verzi pak dal dohromady Mark Heyman, jeden ze scenáristů Černé labutě (2010).

Dále si ve filmu zahrají herci jako Marin Ireland, LisaGay Hamilton, Lacey Dover, Madison Hu, Maddie Nichols, Han Soto, Victoria Harris a Daniel Hagen.

V našich kinech by měl snímek premiérovat 8. 6. 2023.