Druhý díl Avatara, který nese název The Way of Water, je se vší pravděpodobností nejočekávanější film letoška, od něhož se také čekají miliardové tržby. A jak se pomalými kroky blíží datum premiéry, k fanouškům se dostávají také nové informace. Nejčerstvější a nejzajímavější z nich se týká herečky Sigourney Weaver, která v prvním díle ztvárnila doktorku Grace Augustine. Ovšem jelikož její postava ve filmu zemřela, mnoho fanoušků se podivilo nad tím, když viděli hereččino jméno v seznamu obsazení pro díl druhý.

Co za tím vězí? Vstala snad Grace z mrtvých? Nebo se objeví v nějakých flashback sekvencí? Patrně ani jedno. Weaver si totiž zahraje zcela novou postavu jménem Kiri, která má být adoptivní dcerou Jakea Sullyho (Sam Worthington) a Neytiri (Zoe Saldaña), dvou hlavních protagonistů. S herečkou navíc vyšla i nová fotka, kterou si můžete prohlédnout níže.

Rozhodně se nestává často, aby herci, kteří už přesáhli sedmdesátku, hráli teenagery. Bude ale určitě zajímavé sledovat, jak si s tím tvůrci poradí. Spolu s herečkou se do dvojky vrátí i Stephen Lang, který by si měl opět zahrát plukovníka Milese Quaritche, hlavního padoucha z dílu prvního, jehož však také zastihla smrt. Jak tedy tvůrci vysvětli jeho návrat? To se budeme muset nechat překvapit. Samotný příběh dvojky by se tentokrát měl z velké části odehrávat v podmořských hlubinách planety Pandory. Budeme tak opět sledovat život Jakea a Neytiri, jejichž idylku naruší stará hrozba z minulosti. Nějaký ten pátek už je venku také první oficiální trailer, na který se můžete podívat níže.

Režisér James Cameron, který k filmu taktéž napsal scénář spolu s Joshem Friedmanem, tvrdí, že se svým týmem se údajně znovu pokusili posunout hranice toho, co filmy dokážou. Slavný filmař taktéž doufá, že druhý díl svým komerčním ziskem překoná nejenom všechny marvelovky, ale i díl první, který je se svými 2,8 miliardy momentálně nejúspěšnějším filmem všech dob.

Ve filmu také například uvidíme Giovanniho Ribisiho jako těžařského bosse Parkera Selfridge a Joela Davida Moora jako doktora Norma Spellmana. Mimo jiné se také dočkáme herců jako Vin Diesel, Edie Falco, Michelle Yeoh, Jemaine Clement, Cliff Curtis a Kate Winslet.

Oficiální premiéra je stanovená na 15. 12. 2022.