Mega Man (Rockman) je velice známá videoherní postava, kterou vám nemusíme asi moc dlouho představovat. První videohra s tímto robotem vznikla v dílnách Capcomu v roce 1987 pro konzoli NES. Od té doby vznikly desítky her s tímto hrdinou na obrovský počet platforem, které spadaly do vícero žánrů od hack 'n slash přes RPG až po puzzle logické hry. Za vytvořením tohoto charakteru stál vývojář Akira Kitamura společně s umělcem Keijim Inafunem.

Videohrami to nekončilo, časem jsme se dočkali několika televizních seriálů. Úplně prvním byl v letech 1989 - 1991 Captain N: The Game Master, který se odehrával v univerzu, kam spadalo více Nintendo her. V roce 1994 přišel poté na řadu seriál Mega Man, který skončil v roce 1995. Další dílo přišlo až v letech 2002 - 2006, to bylo vytvořeno podle videohry Mega Man Battle Network. Hned po konci tohoto seriálu jsme se dočkali pokračování Mega Man Star Force, který běžel v letech 2006 - 2008 a byl založen na stejnojmenné videohře.

A tím se pomalu dostáváme k tomu důležitému, k poslednímu seriálu Mega Man: Fully Charged, který začal v roce 2018 a pochází z americké produkce Man of Action, nikoliv z té japonské. Poslední díl byl již odvysílán, ale tím to rozhodně nekončí. Komiksový vydavatel BOOM! Studios se spojil s WildBrain Ltd. a Dentsu Entertainment USA a připravují společně komiksovou minisérii, která bude založena na událostech z posledního seriálu a ponese stejný název, tedy Mega Man: Fully Charged.

Na něm pracují scénáristé A. J. Marchinsello a Marcus Rinehart, kteří mají na starosti i scénář stejnojmenného seriálu. Kresbu vytvořil Stefano Simeone, jenž nedávno ilustroval IDW komiksy Rogue One a Star Wars: The Last Jedi.

Komiksová série bude čítat celkem 6 dílů a bude sledovat příběh Mega Mana (Aki Light). Ten se bude snažit najít svého otce Dr. Lighta, jenž byl nejspíše unesen. V komiksu se můžeme těšit i na střet Akiho s roboty Dr. Wilyho. První díl by se měl objevit na eshopu BOOM! Studios v srpnu/augustu tohoto roku a k dispozici by měl být ve dvou rozdílných obálkách.