Jestliže máte rádi sci-fi snímek Avatar od kanadského režiséra Jamese Camerona (Terminátor, Titanic), určitě netrpělivě čekáte na druhý film, který by se měl na plátnech kin objevit v roce 2022. Naštěstí by vám toto dlouhé čekání mohla ukrátit nová komiksová série, jejíž vydání připravuje americké vydavatelství Dark Horse.

Přečtěte si také: Další snímek z natáčení druhého dílu Avatara: Kate Winslet opět pod vodou

Minisérie s názvem Avatar: The Next Shadow od scénáristy Jeremyho Barlowa (Mass Effect: Odhalení) a kreslíře Joshe Hooda (We Can Never Go Home) provede fanoušky Avatara čtyřmi příběhovými sešity, které se odehrávají mezi filmem Avatar z roku 2009 a očekávaným pokračováním.

Příběhová linka se bude opět točit kolem hlavního hrdiny Jakea Sullyho, kterého můžete znát z originálního filmu. Ten se bude snažit udržet svou nově nabytou pozici náčelníka kmene Omaticaya Na'vi, o níž silně pochybuje, protože nedokáže uklidnit horké hlavy zástupců domorodých kmenů po zdrcující válce mezi lidmi a Na'vi. Rodinná rivalita začne stoupat a Jakeovi hrozí, že bude navždy vyhnán z klanu Omaticaya.

Pokud byste měli obavy, že autoři z Dark Horse jsou ve světě úplnými nováčky a v komiksu něco pokazí, tak se nemusíte ničeho bát. Avatar: The Next Shadow je již třetí komiksová série z tohoto univerza, kterou Dark Horse Comics vydá. V roce 2017 se na světlo světa podívala série Avatar: Brothers. O dva roky později zase Avatar: Tsu'tey's Path. Jedinou změnou v nové sérii však je, že se autoři poprvé pouštějí do událostí, jež se odehrávají bezprostředně po ukončení Cameronova filmu.

První sešit z této nové čtyřdílné série by se měl v obchodech objevit již 6. ledna/januára 2021. Další díly by pak následně měly vycházet vždy po měsíci.