Americké komiksové vydavatelství Dark Horse bude v nejbližších dnech vydávat velmi zajímavý a zároveň bizarní projekt. Čtyřdílná minisérie Crimson Flower od Matta Kindta, Matta Lesniewského a Billa Crabtreeho spojuje ruské folklórní pohádky, trénované nájemné vrahy a vládní spiknutí do jedinečného a bizarního celku.

Přečtěte si také: Komiks BRZRKR vytvořený ve spolupráci s Keanu Reevesem na Kickstarteru

Nejznámějším autorem z realizačního týmu je určitě scénárista Matt Kindt. Ten se proslavil tituly jako BANG!, Mind MGMT nebo BRZRKR, na kterém spolupracoval se samotným Keanu Reevesem (Matrix, John Wick). Ilustrátor Matt Lesniewski je zase známý svým zvláštním uměleckým stylem, který poprvé předvedl širšímu publiku v projektu s názvem The Freak. Posledním členem realizačního týmu je kolorista Bill Crabtree. Ten měl na starosti barvy v komiksech The Sixth Gun nebo v již zmiňovaném BRZRKR.

Jak již bylo řečeno v úvodu, Crimson Flower je svým příběhem lehce bizarní, protože spojuje až moc neslučitelných prvků. Dějová linka sleduje násilný a pomstychtivý příběh někoho, kdo nachází útěchu v ruských folklorních pohádkách poté, co ztratí rodinu v tragické sérii vražd. Hledajíc odplatu proti muži, který může za jejich smrt, se vydává na strastiplnou cestu odplaty, během níž se dozví o zlověstném plánu vlády, který vyzbrojuje folklorní příšery a vysílá je k výchově dětí na super zabijáky.

Po pravdě, zní to opravdu bláznivě. Scénárista Matt Kindt se však tuto podivnou premisu snažil vysvětlit magazínu SYFY WIRE. Podle něj totiž slovanské folklorní pohádky nemají stejný účel, jako ty od bratří Grimmů. Zatímco klasické Pohádky bratří Grimmů mají děti před něčím varovat a poučit je, ty slovanské učí děti se bránit, a to celkem brutálně. Proto je v komiksu Crimson Flower narážka na dětské super zabijáky vychovávané folklorními monstry. 

Uvidíme, jak Crimson Flower zaboduje u komiksových nadšenců. První číslo by mělo vydavatelství Dark Horse vydat již 20. ledna/januára 2021. Další díly se následně objeví vždy po měsíční pauze.