Příběhy tajného zvířecího agenta Jacka Wolfganga, vlka, který žije ve světě, v němž jsou si lidé a zvířata rovni, konečně dorazily i k nám. A to v kompletním českém překladu od Richarda Podaného.

Na co se tedy můžeme těšit? Jack Wolfgang přináší vyprávění, ve kterém inteligentní mluvící zvířata žijí po boku lidí. Během let a staletí, kdy tato změna probíhala, však docházelo k nejedné rozmíšce mezi druhy. Ať už k diskriminaci zvířat, která nedostávala plat adekvátní jejich práci, či sociálním rozmíškám mezi masožravci a býložravci, kteří se navzájem obviňovali z vykořisťování.

Na Jacka, jehož alias představuje osobnost kulinárního kritika, tak čeká napínavé pátrání plné přestřelek, honiček, bojů a ano, i krásných dam, které neuniknou šarmu tohoto chlupatého elegána. Mimo to však komiks vyniká i překrásnou, uvolněnou kresbou s barvitým koloritem Henriho Reculé, které mu vždy dodají tu správnou atmosféru.

Příběh netradičního agenta je nyní dostupný v několika českých knihkupectvích. Pokud vás tedy zaujal, neváhejte a skočte po něm.