Vlastně by nás to překvapit nemělo. Před dvěma lety Amazon koupil společnost MGM za 8 a půl miliardy dolarů, čímž získal přístup k jejím známým a populárním filmovým sériím. Posléze začali představitelé Amazonu procházet katalog MGM a zvažovali, ke kterým známým franšízám by se mohli vrátit, aby jim vdechli nový život. Už loni na jaře jsme se následně dozvěděli, že společnost si hodlá posvítit třeba na Hvězdnou bránu, RoboCopa a samozřejmě i Pravou blondýnku.

A právě s ní se nám už začíná něco rýsovat na obzoru. Server Deadline hlásí, že Amazon MGM Studios připravuje seriálový spin-off, na jehož výrobu bude jako producentka dohlížet Reese Witherspoon, která si blondýnku zahrála v obou dvou filmových titulech, a její společnost Hello Sunshine. 

Na palubě už máme i hlavní scenáristy. Těmi se stanou Josh Schwartz a Stephanie Savage, kteří společnými silami vytvořili a vedli seriály jako Super drbna (2007), Runaways (2009) a Město v plamenech (2023). Dále je k seriálu upsaný i Marc Platt, který byl producentem i u obou dvou filmových Pravých blondýnek z let 2001 a 2003.

O příběhu zatím nevíme vůbec nic, společnosti Amazon MGM Studios a Hello Sunshine už ale uvažují o potenciálním druhém seriálovém spin-offu, který by svět známé blondýnečky ještě více rozšířil. Také zatím není známo, kdo všechno se v seriálu objeví, moc by nás ale nepřekvapilo, kdyby si v něm Reese Witherspoon střihla alespoň nějaké menší cameo. 

Původní filmová Pravá blondýnka z roku 2001, která byla ve výsledku vlastně docela zábavnou komedií, utržila z rozpočtu 18 milionů dolarů necelých 142 mega. Výroba pokračování, které si už komerčně vedlo oproti jedničce o trochu hůře, proto nebyla překvapivá. O čem přesně bude nacházející spin-off, se každopádně necháme překvapit.